Tomašević: Sve stavite u funkciju zaštite od poplava

Župan Alojz Tomašević
(FOTO: Lidija Galić)

15.05.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6619

Zbog velikih količina oborina koje su uvjetovale velik porast vodotoka, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, hitno je sazvao Županijski stožer za zaštitu i spašavanje na kojem je razmotrena trenutačna situacija na terenu pri čemu su dana izvješća voditelja ispostava Hrvatskih voda, područnog ureda DUSZ, Vatrogasne zajednice županije, te ostalih voditelja žurnih službi.

U cilju sprečavanja od nastajanja većih šteta, ugroze ljudi i materijalnih dobara doneseni su Zaključci te svi voditelji žurnih službi pozvani na maksimalni angažman. Župan Alojz Tomašević poziva čelnike lokalnih samouprava da potencijale komunalnih poduzeća i sve ostale resurse stave u funkciju zaštite od poplava.

Županijski stožer za zaštitu i spašavanje poziva pučanstvo da pristupi provedbi preventivnih mjera u skladu sa svojim mogućnostima u sklanjanju materijalnih dobara ukoliko su ugroženi nadolazećim valom, a u čemu će im svu pomoć pružiti sve žurne službe (vatrogasci, policija, hitna, gorska služba spašavanja , 112 i dr.).


Sve žurne službe su od župana i Stožera dobile konkretne zadaće kontinuiranog djelovanja kroz naredno razdoblje, a posebice u tijeku noći i sutrašnjeg dana, stoji u priopćenju koje potpisuje Ferdinand Troha, predsjednik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI