Dom zdravlja obnavlja vozni park: ¨Činimo to zbog pacijenata¨

Ovakva vozila uskoro će zamijeniti nova s boljom opremom
(FOTO: Mario Nakić)

11.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4076

Dom zdravlja Požeško-slavonske županije ponovno obnavlja vozni park. Na javnom natječaju koji traje do 30. svibnja kupit će dva nova sanitetska vozila od najpovoljnijeg ponuđača. Procijenjena vrijednost je oko 200.000 kuna bez PDV-a po vozilu.

- Vozila se nabavljaju decentraliziranim sredstvima Županije. To je redovno obnavljanje voznog parka na godišnjem nivou. U natječaju ćemo odabrati dva sanitetska vozila koja odgovaraju svim standardima po zakonu o zdravstvenom osiguranju. Svi dobavljači su standardizirani, zna se što moraju imati po zakonu. Obnavljamo vozni park upravo zbog naših pacijenata kako bismo im pružili sigurniju, kvalitetniju i udobniju vožnju - rekao nam je Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

- Trenutačno imamo 12 vozila u voznom parku. Dva najstarija su stara preko 14 godina i prešla su preko milijun kilometara. Bila su na toliko intervencija da je to strašno. Nadam se da ćemo u suradnji sa Županijom, koja nam puno pomaže, prosječnu starost vozila dovesti u prihvatljive okvire u sljedeće tri-četiri godine - dodao je Puljašić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI