Pravili zimske kućice i ležajeve za napuštene mačke i pse

Radionica u Srednjoj školi Pakrac
(FOTO: Srednja škola Pakrac)

09.05.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4894

Jedna od brojnih radionica na ovogodišnjim "Danima bez dnevnika" koji su nedavno održani u Srednjoj školi Pakrac bila je i radionica izrade zimskih kućica i ležajeva za napuštene mačke i pse.



Na radionici koju je vodila psihologinje Ivane Mađaroši sudjelovala su 22 učenika svih razreda ove škole. Napravili su ukupno 10 kućica za mačke i 10 krevetića za pse koje su potom odvezli u Šeovicu, na imanje Kasačkog kluba "Diamant" odakle je ova vrijedna i zanimljiva donacija dostavljena zagrebačkoj Udruzi za zaštitu životinja "Lunjo". Učenici su oblagali stiroporom kartonske kutije i omotali ih nepropusnim vrećama, dok su stare majice punile slamom i šivali u krevetiće.





- S obzirom da je ove godine tema "Dana bez dnevnika" bila ekologija, ovom radionicom se učenike htjelo osvijestiti o važnosti brige, kako za okoliš, tako i za životinje te potaknuti empatiju i pokazati kako na jednostavan i jeftin način mogu pomoći napuštenim životinjama. Učenici su iskazali interes da i izvan radionice izrade krevetiće i kućice za napuštene životinje, a nakon završenog posla su bili ponosni. Posebno kada su vidjeli gdje su završili njihovi radovi i zbog te donacije su se osjećali jako korisno - rekla je Mađaroši.

Osim praktičnog rada, učenici su imali kratku edukaciju o važnosti sterilizacije i kastracije, te su upoznati s radom "Prave šape".



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI