Učenici se fotografirali na temeljima buduće sportske dvorane

08.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6372

Gimnazija Požega je svoj dan obilježila bogatim scenskim prikazima i pjesmom. Pojavio se tu tako fra Luka, no najzanimljivije je bilo grljenje Starog grada i milenijska fotografija na temeljima buduće sportske dvorane u čemu je sudjelovalo oko 700 učenika. Nije ih bilo lako organizirati pogotovo kad je trebalo zagrliti cijelo brdo i dobar dio okolnih ulica. To im je ipak, uz puno smijeha, pošlo za rukom.

- Želimo zajedničkom fotografijom na temeljima buduće dvorane reći: Evo, ona nam je nužno potrebna. Zahvalni smo baš u ovom europskom tjednu što kao članica Europske unije možemo računati na sredstva iz EU fondova. Gestom kojom nas 700 grli Stari grad sa zastavicama Hrvatske i Europske unije želimo poslati poruku da smo i mi članica EU. Mali smo narod, ali ne znači da se moramo utopiti među velikima. Hoćemo i moramo čuvati naše povijesne vrijednosti - izjavio je Pavao Bucić, ravnatelj požeške Gimnazije.




Nova dvorana je nužna učenicima Gimnazije jer nastavu tjelesnog odgoja imaju u hodnicima u improviziranim uvjetima. Vrijednost budućeg objekta se procjenjuje na oko dva milijuna eura. U školi su izrazili optimizam kako će barem neki od sudionika današnjeg dana dočekati novu dvoranu.


- Natječaj Europskih fondova ide početkom 2015. godine. Gradnja bi mogla početi u drugoj polovici godine. Naša županija je osigurala maksimalna sredstva, imamo svu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu tako da je projekt u potpunosti spreman. Četvrti i treći razredi vjerojatno neće, a prvi razredi možda budu imali tjelesni odgoj u novoj dvorani - dodao je Bucić.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI