Raspisali natječaj za novu skelu, nisu precizirali kad će biti zamijenjena

Opasna skela u samom središtu Pakraca
(FOTO: Mario Barać)

06.05.2014. | Mario Barać
Pregleda: 2238

Od HZZO-a i HZMO-a smo zatražili odgovore na pitanje što je učinjeno za uređenje skele ispred objekta u Pakracu, koji koriste ove dvije ustanove, a nakon što je 7. ožujka održan sastanak njihovih predstavnika s predstavnicima Grada Pakraca.

"Na spomenutom sastanku je dogovoreno da HZZO kao većinski vlasnik zgrade ishodi dozvolu od Grada Pakraca za korištenje javne površine za postavljanje zaštitne skele u Ulici hrvatskih velikana 12, radi zaštite prolaznika, što je 23. ožujka 2014. HZZO i ishodio. Nastavno tome stručna služba HZZO-a pokrenula je postupak nabave radova zamjene dasaka na skeli i provjere spojeva metalne konstrukcije skele te čišćenje i sanaciju dijela horizontalnog oluka na pročelju zgrade" - piše u odgovoru Odjela za odnose s javnošću HZMO-a.

Zanimljivo je da smo doslovno identičan odgovor dobili i iz Službe za odnose s javnošću HZZO-a u kojem ponavljaju kako "... je pokrenut je postupak nabave radova na zaštitnoj skeli i to za zamjenu dasaka na skeli i provjeru spojeva metalne konstrukcije skele te čišćenje i sanaciju dijela horizontalnog oluka na pročelju zgrade".


U njihovom odgovoru dodaju kako su "na natječaju prikupljene tri ponude te će nakon odabira najpovoljnije ponude HZZO zatražiti suglasnost od HZMO-a kako bi se započelo s radovima na obnovi skele". Nije precizno rečeno kada će skela biti obnovljena.


U svom odgovoru na pitanje je li napravljena kalkulacija troškova potrebnih za obnovu pročelja i jesu li se konzultirali s Konzervatorskim uredom Požega, iz HZZO-a pišu: "Što se tiče same obnove pročelja zgrade, HZMO je Planom nabave za 2014. godinu osigurao sredstva za sufinanciranje izrade projekta sanacije pročelja zgrade, sukladno dogovoru sa navedenog sastanka".


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI