Odslužena misa zahvalnica i otvorena izložba

Misno slavlje predvodio je biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Požeška biskupija)

05.05.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2869

Svete mise zahvalnice u povodu proglašenja svetim pape Ivana XXIII. i Ivana Pavla II održane su prošle nedjelje diljem Hrvatske, pa tako i u požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske. Svečana povorka u katedralu je unijela relikviju krvi sv. Ivana Pavla II, utemeljitelja biskupije. Zahvalno euharistijsko slavlje predvodio je biskup Antun Škvorčević. Blagdan utemeljitelja Požeške biskupije slavit će se 22. listopada, a djelić njegove krvi ostaje trajno položen u njegovoj kapeli u kripti Katedrale.

- On nam je znao svjedočiti Božju istinu o nama. On, zahvaćen Božjom ljubavlju, nije zdvajao ni u svojim najtežim životnim stanjima, ni u trenutku umiranja kad je bio tjelesno najnemoćniji. On nije propovijedao o težini svoga stanja, nego je svjedočio da živi od istine Božje ljubavi koja je u njemu pobjeđivala svu tjeskobu, muku, pa i samu smrt. To su osjetili mnogi ljudi diljem svijeta i zbog toga u trenutku njegove smrti javno uzvikivali "subito santo" (odmah svet) - izrekao je biskup Antun Škvorčević o papi Ivanu Pavlu II.

Nakon mise procesija praćena katedralnim zvonima uputila se u kapelu novoga svetca. U kripti katedrale potom je otvorena izložba fotografija "Sv. Ivan Pavao II. i Požeška biskupija", objavljeno je na stranici Požeške biskupije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI