Situacija se normalizira, i dalje najkritičnije kod mlina u Bučju

Vodostaj Orljave je u opadanju
(FOTO: Mario Nakić)

05.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5733

Redovne mjere zaštite od poplave još uvijek su na snazi jer je vodostaj Orljave kod Frkljevaca iznad 360 centimetara što je granica uvođenja ovih mjera. Nakon jučerašnjeg maksimuma od gotovo 440 centimetara jutros u osam sati vodostaj u Frkljevcima je bio 20 centimetara niži i u stalnom je opadanju.

- Voda je na tom području u koritu i ne izlijeva se. Plavljenja ima u još u Jaguplijama, Deževcima, Orljavcu jer je tamo korito plitko i voda se na pojedinim mjestima izlila iz korita na poljoprivredne površine. Čim je jučer prestala kiša situacija se počela normalizirati. Kuće u Novom Selu, Deževcima, Trenkovu, Vetovu i drugim naseljima uglavnom su plavile od površinskih voda, a ne iz kanala i vodotoka. Voda se slijevala s brda i ušla im u dvorišta i podrume - kaže Miroslav Taborski, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda.

Dodaje da je još uvijek ugrožen Kranjčićev mlin u Bučju kod Pleternice jer se nalazi u poplavnom području, ali je i tamo vodostaj u laganom opadanju.


- Ekipe su i danas na terenu i saniraju gdje je potrebno. Već idući tjedan očekujemo potpunu normalizaciju stanja. Još uvijek nam se javljaju građani kojima imaju problema, no danas ih je puno manje nego jučer - dodao je Taborski.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI