Orljava prijeti mlinu, predlaže se evakuacija (foto)

Antonija Jozić i Alojz Tomašević obišli su najrizičnije točke
(FOTO: Anđelko Banović)

04.05.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 12871

Mlin u Bučju kod Pleternice još nije pod vodom, ali Orljava se na tom mjestu počela prelijevati i opasno prijeti potapanjem cijelog gospodarstva. Riječ je o jednoj obiteljskoj kući na ulazu u selo, a prema riječima pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić, to je trenutačno najrizičnija točka na tom području.






- Nakon poplave 2010. godine, poduzeli smo sve potrebne mjere kako se takve stvari ne bi ponavljale. Zato sada nema ozbiljnih prijetnji od poplava na našem području, samo je rizično jedno gospodarstvo, odnosno mlin. Zvala sam Centar 112 i Hrvatske vode, zamolila sam ih da poduzmu sve potrebne mjere. Oni su krenuli tamo s mehanizacijom i obećali su da će provesti obranu od poplave. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Savjetovana im je evakuacija cijele obitelji i stoke, oni na to zasad ne pristaju. Orljava raste ekstremno brzo, desetak centimetara u sat vremena, vidjet ćemo što će biti preko noći - rekla je Antonija Jozić.






Osim obilaska obitelji Kranjčić i njihova mlina, gradonačelnica Jozić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević obišli su i branu u Pleternici te mini hidroelektranu.





- Elektrana je zaustavljena, ona sada ne radi zbog prevelike količine vode. Iz kanala se voda prelijeva preko brane prema rijeci Orljavi, tako da ne ugrožava građane ni na koji način - objasnila je Jozić.







Dodano u 23,00

Vodostaj Orljave napokon je počeo opadati, objavila je Jozić večeras na svom Facebook profilu. "Na mjernom mjestu Frkljevci niža je u odnosu na prethodni sat. Nadamo se najboljem", napisala je.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI