Opasna skela u središtu Pakraca i dalje stoji netaknuta

Opasna skela u samom središtu Pakraca
(FOTO: Mario Barać)

28.04.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4034

Iako su zaključci sa sastanka koji je 7. ožujka održan u Pakracu ukazivali na pomicanje problema s mrtve točke, i dalje nema nikakvih konkretnih pomaka po pitanju obnove skele kao ni objekta Hrvatskog zavoda za zdravsteno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u središtu Pakraca.

LINK 7.2.2014. Opasnost koju ne primjećujemo: Ova trošna skela ovdje stoji već godinama
LINK 12.2.2014. Grad će zatražiti uklanjanje opasne skele ispred zgrade HZZO-a
LINK 21.2.2014. "Stara skela i ruševna zgrada dokaz su ignoriranja Pakraca"
LINK 7.3.2014. Potaknuli smo ih: Prvo će obnoviti skelu, a nagodinu i zgradu

Na spomenutom sastanku su predstavnici ovih dviju ustanova gradonačelniku Davoru Huški najavili kako će podnijeti zahtjev za produženjem korištenja zaštitne skele ispred spomenute zgrade i to na rok od godinu dana, a u proračunu za sljedeću godinu će planirati sredstva za obnovu pročelja. Obvezali su se da će nakon dobivanja odobrenja za daljnje korištenje, skelu odmah obnoviti o svom trošku odnosno da će zamijeniti daske koje su istrunule i kao takve su dodatna opasnost za građane i njihovu imovinu. Na istom je sastanku najavljeno da će se vlasnici ovog derutnog objekta konzultirati s Konzervatorskim odjelom Požega jer se radi o objektu koji je u zoni zaštite.


Od svega navedenog, samo je Grad Pakrac dao odobrenje za korištenje skele na rok od godinu dana, što nam je potvrdio Tomislav Luksetić, komunalni redar, ali po pitanju ostalih najavljenih radnji, nije napravljeno ništa.




- Nitko se po pitanju obnove te zgrade nije javio u naš ured, a da se javio i u Požegu, dobila bih tu dokumentaciju i znala bih nešto više o tome - rekla je Danela Vujanić, viša stručna savjetnica - konzervatorica u pakračkom uredu Konzervatorskog odjela Požega.



Nikakve izmjene nije doživjela niti sama skela osim što je sada u lošijem stanje nego prije 50 dana. Na njoj su i dalje istrunule daske koje nisu pomaknute ni centimetra, a kamoli da su zamijenjene. Osim toga, obilne kiše koje padaju posljednjih dana dodatno su natopile fasadu koja je u katastrofalnom stanju i pitanje je vremena kada će se s nje odlomiti veći komad i ugroziti kako imovinu građana, tako i njih same.



Upit o učinjenom u proteklih 50 dana poslali smo u HZZO i HZMO, a bude li konkretnijih odgovora, objavit ćemo ih.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI