Bučani poraženi u Pakracu: Hajduk na korak do osvajanja prvenstva

Detalj s utakmice Hajduk - BSK Buk
(FOTO: Mario Barać)

26.04.2014. | M. Barać/M. Nakić
Pregleda: 5917

Nogometaši Hajduka pobijedili su u današnjem derbiju 17. kola 1. ŽNL ekipu BSK Buk rezultatom 2:0 i napravili veliki korak prema osvajanju ovogodišnjeg naslova prvaka. Hajduk je u vodstvo eurogolom doveo Goran Barišić u 12. minuti kada je s ruba 16-erca odbinenu loptu poslao u same rašlje, a pitanje pobjednika je golom u 82. minuti riješio Ivica Šugić koji je u igru ušao u 55. minuti.

Derbi vodeće i drugoplasirane ekipe danas je na Gradskom stadionu u Pakracu pratilo stotinjak gledatelja, a nakon posljednjeg zvižduka suca Slavena Stojanovića iz Požege, tajnik gostujuće ekipe nije štedio upravo suce.




Klapšić: Sramota od suđenja


- Tu na stadionu piše: "Vi koji ulazite, ostavite svaku nadu". Dakle, domaćin je sve poduzeo kako bi nas pobijedio. Suđenje sramotno. Ekipa Hajduka je svoje šanse iskoristila, svaka čast i čestitamo im, a mi svoje nismo, samo je sramota od suđenja - rekao je Vladimir Klapšić.



Na pitanje koje konkretno zamjerke ima na suđenje, odgovorio je: - To može razumjeti samo onaj tko je igrao nogomet. To je sjeckanje igre, krivo procjenjivanje lopte, sva trojica su užasni bili. Nisam vjerovao kad su drugi pričali da se to događa, međutim sad smo to doživjeli. Čestitamo domaćinu na osvojenom prvenstvu i želimo im svaku sreću.

Trener Hajduka Slavko Vuić je najprije čestitao svojim igračima. - Čestitam im na igri i na pobjedi. Još nismo osigurali naslov, nije kraj dok nije kraj. Današnja utakmica je bila dobra, ali mislim da smo mi bili bolji, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo imali 3-4 šanse da riješimo utakmicu. Na kraju krajeva, imali smo i penal koji smo promašili - rekao je Vuić.

18:9 u udarcima prema golu

I statistika je u ovoj utakmici bila na strani Hajduka i potvrđuje njihovu dominaciju. Pakračani su uputili 18 udaraca prema golu gostiju, od čega 9 u okvir gola dok su gosti pucali 9 puta od čega je vratar Hajduka Ivica Vidović morao intervenirati triput. Gosti su najbliže golu bili u 34. minuti kada se njihov najopasniji igrač Marinko Miškić sjurio od centra prema golu Hajduka, ali je Vidović odlično obranio njegov udarac.



Hajduk je u 74. minuti imao i kazneni udarac, nakon što je srušen Valentino Jirasek, ali je Boris Prohaska pucao preko gola. Prohaska se iskupio 8 minuta kasnije kada je lijepo prošao po desnom boku i asistirao za strijelca Šugića.

Kaptol - Požega 3:0

Kaptolčani nastavljaju pobjednički niz. Nakon prošlotjedne pobjede nad Hajdukom, danas je na njihovom privremenom domaćinskom igralištu u Vetovu pala i Požega. Golove su postigli Ivica Kljajić, Valentin Pranjić i Tomislav Petraš. Treneri obje ekipe slažu se da zaslužena pobjeda Kaptola nije bila upitna.

- Mi smo došli rasterećeni, bez prevelikih očekivanja s obzirom da smo igrali bez 7 standardnih igrača. Na terenu smo imali juniorsku momčad, koja je dala sve od sebe, a na klupi samo rezervnog vratara. Čestitke Kaptolu na zasluženoj pobjedi - rekao je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

- Ne bih se puno hvalio budući da znam da su gosti došli znatno oslabljeni. Mi smo pokazali isto što pokazujemo u zadnjih sedam kola, a to je dobra igra. Složili smo odličnu momčad, možda najbolju u ligi. Kaptol je na polusezoni bio na dnu tablice, a u ovih zadnjih 7 kola imamo 6 pobjeda i jedan remi - rekao je Krunoslav Pranjić, trener Kaptola.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI