Zeleni otoci neće biti uklonjeni: ¨Ne smetaju i lijepo ih je vidjeti¨

Zeleni otoci u rijeci Pakri
(FOTO: Mario Barać)

25.04.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3548

Pakračani su proteklih nekoliko mjeseci u rijeci Pakri uočili sve više zelenila jer su se počeli pojavljivati i širiti zeleni otoci u koritu, u samom središtu grada. Neki su pitali hoće li se i kada ti otoci očistiti i ukloniti, a isto je zanimalo i Miroslava Vaceka, nezavisnog vijećnika koji je to pitanje postavio na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća.

Na otocima nema smeća

Odgovor smo potražili kod Davora Novinca, voditelja ispostave Hrvatskih voda Daruvar za mali sliv Ilova - Pakra, koji u zelenim otocima ne vidi ništa sporno, dapače.


- Ne vidim razloga za to pitanje jer je to vodotok u kojemu mogu biti takvi otoci na kojima nema smeća. Te otoke nećemo uklanjati nego ćemo ih uređivati, a ako trava naraste i pokositi. Po meni je to normalna stvar u jednom vodotoku - ističe Novinc.




Uskoro čišćenje "travnjaka" uz rub korita

Dodaje kako Hrvatske vode imaju obavezu održavanja po potrebi, ali tvrdi da to ne znači da moraju odmah micati svaki otočić koji u koritu rijeke prirodno nastane.



- Ne bi imalo smisla čistiti svake godine jer bismo morali ispuštati vodu, nego se to radi svakih par godina, kada ih se nakupi više. Pratit ćemo njihov razvoj i kada budu smetali vodotoku, ispustit ćemo kaskadu po kaskadu i ukloniti ih. Ove godine, u vrlo skorom periodu, očistit ćemo dio kod autopraonice i uzvodno kod zavoja, nedaleko Vatrogasnog doma, gdje se ne radi o otocima nego o nakupljenoj zemlji i travi uz rub korita. To smeta vodotoku i nije lijepo za vidjeti za razliku od otočića koji po mom mišljenju i estetski odgovaraju tom dijelu korita Pakre - rekao je Novinc.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI