Dobivamo poduzetničke zone; Rašićevi prijedlozi odbijeni

Gradsko vijeće Požege
(FOTO: Lidija Galić)

24.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 11054

Osma sjednica Gradskog vijeća Požege protekla je u poprilično mirnom tonu. Aktualni je sat trajao svega desetak minuta, a uglavnom su se redala pitanja o radovima koji su u tijeku na području Požege i prigradskih naselja. Riječ je o onima u Novom Selu i Dervišagi, rekreacijskom centru te planovima za uređenje Radničke i Željezničke ulice u Vidovcima, postavljanju autobusnih stajališta u Dervišagi i Ulici Eugena Kvaternika te rješavanju kanalizacijske mreže u Alagincima.



S dnevnog je reda skinut Prijedlog rješenja o imenovanju Upravnog vijeća Javne ustanove sportski objekti Požega.


Vijećnici su danas usvojili Prijedlog odluke o sufinanciranju troškova Katoličke osnovne škole za prijevoz učenika.


Prema riječima Kazimira Baloga (NL Nine Smolčića) napokon će tridesetak učenika te škole imati subvencioniran prijevoz jer su do sada bili u neravnopravnom položaju u odnosu na učenike putnike iz drugih škola.

- Nadam se da ovaj put neće biti anonimnih prijava kao u slučaju prijevoza sportaša – zaključio je Balog.



Jednoglasno su usvojeni i prijedlozi o osnivanju poduzetničkih zona u Požegi uz opasku bivšeg gradonačelnika Zdravka Ronka kako je to samo nastavak onoga što je i prije započeto.

- Postigli smo sporazum s Poljoprivrednom školom oko zemljišta za buduću poduzetničku zonu, ali je suglasnost stajala četiri godine u ladici gospodina župana – ustvrdio je Ronko.



Bilo je riječi i o promjenama u Statutu Dječjih vrtića Požega zbog određenih nepravilnosti na koje je ukazao inspekcijski nadzor.

- Je l` se sjećate da sam upozoravala da Statut ima nedostataka? Niste me slušali i bila sam primorana poslati inspekciju – prokomentirala je Dijana Tomić Šain (SDP).

- Hvala na ažurnosti – odgovorio je gradonačelnik Vedran Neferović.



Kako je dio točaka obrazlagala pročelnica Ljiljana Bilen, i to poprilično tiho, SDP-ovi su vijećnici negodovali da ne čuju što govori.

- Oprostite, ali ništa Vas ne čujemo – rekla je Tamara Puač.

- Nemojte se ispričavati zaposlenicima – dobacio joj je Ronko. Ova se njegova opaska nije svidjela gradonačelniku Neferoviću koji mu je, kad je zbog važnog sastanka ranije napuštao sjednicu, rekao da ne može govoriti kako će se tko ponašati prema zaposlenicima Grada jer nije više gradonačelnik.

Nezavisni vijećnik Miro Rašić imao je pet prijedloga kao nadopunu dnevnog reda. U podužem je izlaganju pokušao uvjeriti vijećnike da je Gradu potrebno Gospodarsko vijeće, da potencijalne gospodarstvenike treba osloboditi komunalnih doprinosa kod izgradnje objekata, ukinuti spomeničku rentu, postaviti video nadzor u gradu kako bi se spriječilo devastiranje te smanjiti cijenu parkirne karte.

Vijećnicima je ostalo nejasno na koji način to planira nadoknaditi u proračunu te zbog čega je potrebno, kako tvrdi, Gospodarsko vijeće kao megalomansko tijelo kad u Gradu već postoje ljudi koji rade svoj posao i surađuju s gospodarstvenicima.

Nijedan Rašićev prijedlog nije usvojen i kod svih pet točaka bio je jedini koji je za njih glasovao.



- Bio jednom jedan narcis ili kako je Nino Smolčić predložio predsjedniku Gradskog vijeća Nini Smolčiću....- prokomentirala je Dijana Tomić Šain (SDP) prijedlog Nine Smolčića da se Požega uključi u projekt urbanih vrtova, odnosno da se građanima na korištenje daju površine koje se trenutačno ne koriste kako bi na njima sadili vrtove. Predložio je i da se uredi mini pich igralište na Sajmištu koje je devastirano.

- Što su to urbani vrtovi? Ne znam što je to jer nigdje nije obrazloženo. Kako može netko sam sebi predlagati? – komentirala je Tomić Šain.



Smolčićevi prijedlozi na kraju nisu usvojeni. Dijani Tomić Šain nije želio uzvraćati istim tonom nego je kratko objasnio da je on vijećnik kao i svi drugi te da ima pravo predlagati kao i ostali vijećnici.

Ostale su točke dnevnog reda usvojene većinom glasova.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI