Plamene se izborile za 1. ligu: ¨Ponosan sam na cure¨

Detalj s utakmice ŽKK Plamen Požega - ŽKK Folka Borovje
(FOTO: Aleksandar Grlić)

24.04.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6254

Košarkašice Požege od sinoć imaju pravo nastupa u A1 ligi. Plamene su u Ciboni savladale košarkašice iz Gospića rezultatom 89:64.

Požežanke su odmah u startu postavile prednost, sve je bilo već odlučeno pri rezultatu 30:11. Ekipa je odigrala utakmicu života s obzirom na tri ozlijeđene igračice. Trenera Vladu Englmana nismo nikada čuli ovako raspoloženog, nije štedio riječi hvale za svoje igračice.

- Ponosan sam na cure. S obzirom na to da smo utakmicu igrali bez Soldo, nije bilo jednostavno. Međutim, iznenadili smo ih u startu zonskim presingom. Nisu se pripremili i meni je to, priznajem, bilo malo čudno. Odmah u startu smo dobili prednost i dalje je bilo samo održavanje te prednosti. Taktički smo postavili Jasnu Mihelić koja je igrala samo obranu. S obzirom na njezinu ozljedu ramena nije mogla šutirati i taj dio je vrhunski odradila. Vodim ih cijeli život i mogu reći da su Petra i Martina Lovrić odigrale utakmicu života. Martina je stvarno odigrala vrhunski s 29 koševa, 10 asistencija i šest skokova. Nosila je ekipu, a priključila joj se Petra koja je dala 30 koševa i odigrala stvarno maestralno - izjavio je Vladimir Englman, trener ŽKK Požega.


Klub ima ambicije za ulazak u viši rang natjecanja. Sada sve ovisi o financijskim mogućnostima.


- Moramo se s nadležnima u Gradu dogovoriti. Ne možemo "grlom u jagode" otići igrati nivo natjecanja koji je daleko zahtjevniji od dosadašnjeg. 22. svibnja Soldo ide na kontrolu koljena i moramo vidjeti što će biti s njom. Nakon toga ćemo biti pametniji. Uz ovu ekipu treba dovesti još dvije igračice, a ako Soldo ne može igrati trebamo ih tri. Igračice koštaju, kao i hrana, smještaj, putovanja. Nije to velik novac u usporedbi s drugim sportovima, ali to je ipak novac koji u ovom trenutku nemamo - dodaje Englman.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI