Na 60. godišnjici mature u novoj Gimnaziji

60. godišnjica mature u Gimnaziji
(FOTO: Mario Nakić)

11.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8380

"Danas se među nama bude emocije, sjećanja na tada 8. razred gimnazije i sve naše prijatelje koji više nisu s nama. Bilo nas je 30-ak koji smo svakog dana putovali vlakom u školu i jedan biciklist. On je danas s nama. Neki od nas su danas umirovljeni sveučilišni profesori, ali svi smo sada itekako svjesni kako je tada bilo profesorima. Danas smo zreliji pa se čudimo kako su nas uopće mogli trpjeti", kazao je dr. Zdravko Pečur dok se obraćao svojim školskim kolegama pri obilježavanju 60. godišnjice mature.

Od 51 učenika, koji su u požeškoj Gimnaziji maturirali 1951. godine, danas je 22 živih, a 13 ih je imalo zdravlja i snage doći na obilježavanje 60. godišnjice u novu zgradu Gimnazije. Kroz zgradu ih je poveo ravnatelj Pavle Bucić.

- Požeška Gimnazija je promijenila četiri zgrade u svojoj povijesti, ali one uopće nisu bitne. Ponosim se vama, kao i onima koji su pohađali ovu školu prije i poslije vas, što ostavljate kroz život za sobom, što ostavljate svoj trag - hvala vam, rekao je Bucić okupljenima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI