Zanimljiv sadržaj, nagradne igre i sajam knjiga

Konferencija za novinare u knjižnici
(FOTO: Grad Požega)

16.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3202

U ovogodišnju Noć knjige koja se obilježava 23. travnja uključeni su svi odjeli Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

Program na Dječjem odjelu počinje glazbenom pričaonicom u 18,15 sati. Voditelji su odgojitelj Goran Katušić i knjižničarka Đurđica Kopunić. Od 20 sati gostovat će poznati književnik Želimir Hercigonja, a tijekom cijele Noći knjige djeca će moći odigrati partiju šaha s članovima Šahovskog kluba Požega.

„Kratka priča, duga noć“ naziv je programa na Odjelu za odrasle. Od 20,00 sati na svaki će se puni sat svoje nagrađene priče čitati sudionici natječaja Požeške kronike. Gostovat će stand up komičar Zvonko Kožić, a pripremljena je i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada godišnja članarina u Gradskoj knjižnici. Glazbeni odjel ove je godine u znaku filma, plesa i Charlija Chaplina. Bit će prikazan film Zagonetni dječak namijenjen učenicima osnovnih škola. Slijedi obilježavanje 125. godišnjice rođenja Charlija Chaplina, a iz požeške knjižnice pozivaju sugrađane da se obuku, hodaju i gestikuliraju kao Chaplin. Najuspješnije očekuje vrijedna nagrada. Program će upotpuniti Plesna radionica Ilijane Lončar prigodnom koreografijom.


Noć knjige na Studijskom je odjelu posvećena studentima. Bit će održana edukativna radionica Pronađi literaturu! te Skitnje s Peićem. Uz video zapise o životu jednog od najpoznatijih Požežana o osobnom prijateljevanju s Matkom Peićem govorit će akademik Dubravko Jelčić.


Posebno zanimljivo bit će u novoj zgradi knjižnice uz interaktivnu radionicu „Prelijevanje boja“ i izložbu radova „Oda radosti“ nastalih na radionicama za odrasle. U 22,00 sata bit će otvorena izložba „Knjiga svaki“ dan koju postavlja Hrvatski fotosavez i rezultat je foto natječaja koji je organizirala knjižnica.

- Ispred Gradske knjižnice i ove će godine biti sajam knjiga. Prilika je to da jedni drugima darujete knjige, a na sajmu ćete pronaći knjigu i za sebe. Usput možete pogledati izloge koji će biti tematski postavljeni. U izlozima Dječjeg odjela tema je Hoby art, a Deveta umjetnost sadržaj je izloga Odjela za odrasle. Čitavu večer na Odjelu za odrasle prikazivat će se prezentacija Gradska knjižnica i čitaonica - 169 godina s vama. „Najljepše knjige iz fonda Gradske knjižnice“ naziv je izložbe koja će povodom Noći knjige biti postavljena u predvorju Čitaonice, dok će na Glazbenom odjelu biti izložba Moj život – Charlie Chaplin – poručuju iz Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

U Noći knjige Gradska knjižnica ima akciju Opraštamo zakasninu za svaku zaboravljenu knjigu, a od 18.00 do 20.00 sati građani će se moći učlaniti u knjižnicu za samo 50 kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI