Tomašević: Zaustavit ćemo iseljavanje iz naše županije

14.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 10580

"Požeško-slavonska županija sa svojim gradovima i općinama danas ima projekte u vrijednosti 1,2 milijarde kuna spremnih za povlačenje sredstava iz EU fondova. Usvojili smo važne, strateške dokumente koji će omogućiti ulaganje u našu županiju. Investitorima smo otvorili vrata Zlatne doline za razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta što će zaustaviti iseljavanje iz naše županije", rekao je župan Alojz Tomašević na svečanoj sjednici u povodu 21. obljetnice postojanja Požeško-slavonske županije.

Zahvalio je posebno braniteljima te roditeljima poginulih branitelja ističući da oni zaslužuju posebno mjesto jer su utkali svoje živote za domovinu u kojoj danas živimo.

Predsjednica Županijske skupštine Mirela Mezak Stastny podsjetila je na povijesni i kulturni značaj Požeško-slavonske županije dodajući da će se i nadalje u radu Županijske skupštine zalagati da se premoste sve političke i stranačke različitosti.
Uručene su i godišnje nagrade, a dobili su ih Lovački savez Požeško-slavonske županije i Poduzetnički centar Pakrac.


Nagrade za životno djelo dobili su general pukovnik Miljenko Crnjac u čije je ime nagradu preuzeo njegov sin Mislav te posmrtno brigadir Antun Božić za koje je nagradu preuzela njegova sestra Marija Bajt.


- Hrvatska je danas daleko od njihovih ideala, ali je naša, jedna i jedinstvena. Generacije koje su stasale u ovih 24 godine hrvatske države neka donesu sunce poštenja, socijalne pravednosti, međusobnog uvažavanja i blagostanja našoj Županiji i cijeloj Domovini - rekla je Marija Bajt zahvaljujući u ime svih nagrađenih.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI