Prometnih prekršaja čak 50 posto više nego lani

PU požeško-slavonska
(FOTO: Lidija Galić)

11.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 2234

Gotovo 50 posto prometnih prekršaja više dogodilo se u prvom tromjesečju ove godine nego u istom periodu 2013. Zabilježeno ih je oko tri i pol tisuće. Najviše prekršaja bilo je na području Policijske postaje Požega, zatim na pleterničkom području te na području Policijske postaje Pakrac.

- Rezultat je to većeg broja policijskih službenika na prometnicama u sklopu pilot projekta koji se provodi u našoj policijskoj upravi. Najviše se prekršaja odnosilo na nedopuštenu brzinu - pojasnila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

U prva se tri mjeseca dogodila 121 prometna nesreća što je za šest nesreća, odnosno oko pet posto, manje nego u istom periodu prošle godine. Nastradalo je 47 osoba, jedna je poginula, četiri su teško, a 42 lakše ozlijeđene.


U tim je nesrećama sudjelovalo 247 osoba, a 29 ih je bilo pod utjecajem alkohola.
Nedopuštena i neprimjerena brzina uvjetima na kolnicima i dalje je najčešća okolnost koja je prethodila prometnim nesrećama. Uzrokovala je 35 nesreća u kojima je nastradalo 15 osoba od kojih jedna smrtno.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI