Reflektirajuća odjeća može vam spasiti život

Policijski službenici dijelili su reflektirajuće prsluke
(FOTO: PU požeško-slavonska)

09.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3363

U jučerašnjoj akciji na prometnicama naše županije evidentirano je 48 prometnih prekršaja od kojih su 37 počinili biciklisti i pješaci. Za prekršaje nekorištenja reflektirajuće odjeće ili  prsluka te neispravna svjetla dobili su pisano upozorenje, a policijski su im službenici podijelili reflektirajuće prsluke. Cilj akcije bio je ukazati sudionicima u prometu na važnost pravovremene uočljivosti.
 
Tijekom 2013. godine u našoj se županiji dogodilo 505 prometnih nesreća u kojima je 271 osoba ozlijeđena, a osam ih je smrtno stradalo. U 50 nesreća ili gotovo 10 posto sudjelovali su vozači mopeda, motocikala ili bicikala, a jedan je biciklist smrtno stradao.

Dogodile su se i 23 prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci što je oko pet posto ukupnog broja prometnih nesreća. Riječ je o naletima vozila na pješake. Ozlijeđeno je 27 pješaka od kojih jedan smrtno. Šest ih je teško i 20 lakše ozlijeđeno.

U veljači ove godine na našim su prometnicama zabilježena tri naleta na bicikliste. U siječnju je smrtno stradao jedan pješak.
Iz policije stoga upozoravaju vozače mopeda, motocikala i bicikala da u slučaju smanjene vidljivosti i noću moraju koristiti reflektirajuću odjeću ili reflektirajuće prsluke. 




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI