Mladi strojobravar voli slikarstvo, oduševljava svojim radovima

Slavko Ljubić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

08.04.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 9957

"Crtam otkad znam za sebe, vjerojatno mi je u genima. Otac mi se bavi slikanjem, ali me nije podučavao", kaže Slavko Ljubić, učenik trećeg razreda strojobravarskog smjera Tehničke škole iz Požege. Prošlog je tjedna imao svoju prvu izložbu u školskom hodniku. Omiljeni motivi su mu crteži automobila i portreti, a nije mu strana mrtva priroda niti apstrakcije.

- Profesorica engleskog jezika je preporučila ravnatelju i tako je došlo do izložbe koja će biti otvorena još mjesec-dva. Već imam nekoliko narudžbi za slike. Kolege iz razreda znaju već odavno da se bavim crtanjem. Ostali su oduševljeni. Crtam prvenstveno tehničkom olovkom i drvenim bojicama. Ako treba, snalazim se i s temperama ili akrilnim bojama.

- Počeo sam s pet godina i samouk sam. Radim odmah napamet. Ne radim nikakve linije po kojim ću se koordinirati i uvijek ispadne odlično. Portrete uglavnom slikam prvo mobitelom ili po slici iz novina pa prenesem na papir. Kada radim iz glave, onda imam svoje ideje za dizajn, primjerice namještaj ili automobile. Oni su mi jedna od glavnih tema jer ih jednostavno volim. Kad nešto projektiram, volim suvremeni dizajn - priča Slavko.





Pokazuje nam Michaela Jacksona, Justina Biebera, Ferrari i apstrakciju koje je slikao još s 15 godina, kaže da sada crta bolje. Daljnje usavršavanje mu je cilj, a talenta mu ne nedostaje. Želja mu je izlagati u muzeju, ali zadovoljan je i malim koracima, već planira još jednu manju izložbu u požeškoj bolnici.

- "Fulao" sam zanimanje. Strojobravar sam jer sam imao toliko bodova, da sam mogao odabrao bih dizajn. Tehničko crtanje, koje sam imao prošle godine u školi, jedan je od najlakših predmeta, samo što sam imao malo lošije ocjene. Što se tiče crtanja, tu sam najbolji, ali nisam koristio trokut, ravnalo i šestar. Ravne linije i krugove crtam bez problem i bez toga. Nitko ne može vjerovati da to ide prostom rukom. Iz crteža dobijem peticu, ali ne crtamo svaki put kad imamo nastavu. Bilo je i problema s vladanjem - priznaje mladi kreativac.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI