Prva faza radova trajat će dva mjeseca i koštati milijun kuna

Radovi na Rekreaciji
(FOTO: Lidija Galić)

02.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7448

Nakon što su jesenas uklonjene zapuštene travnate i asfaltne površine koje su zarasle u šikaru radovi na požeškom Sportsko - rekreacijskom centru krenuli su punom parom. Bageri poravnavaju zemlju gdje će za oko dva mjeseca osvanuti novouređeni nogometni i košarkaški tereni te dječje igralište.



- U prvoj će etapi Grad uložiti oko milijun kuna. Želja nam je da ovaj prostor bude dostupan Požežanima svih generacija. Bit će tu nogometno igralište odgovarajućih dimenzija na kojem će se moći igrati službene utakmice. Podloge na ostalim terenima bit će kvalitetnije i modernije, a igralište za djecu bit će uređeno standardima kakve imaju i drugi gradovi – najavio je gradonačelnik Vedran Neferović.





Na taj će se način, dodao je, dobiti odgovarajući prostor i za rekreativce, i za građane koji će ovdje doći prošetati, ali i klubove koji će koristiti te terene. Rekreacija će u konačnici u potpunosti biti ograđena kako bi se spriječilo ulaženje motorima i automobilima.

U planu je i mini košarkaško igralište za djecu te uređenje parkirališta u Ulici Milke Trnine te Zrinskoj.



U sklopu Rekreacijskog centra ostat će i skate park.

- Javili su mi se sinoć putem Facebooka mladići koji to vole. Iskazali su čak želju da i oni pomognu u nekim radovima. Ukazao sam im na problem nečistoće na tom dijelu te ćemo se naći kako bi dogovorili na koji ćemo način obnoviti taj prostor kako bi bio na raspolaganju onima koji to žele – dodao je Neferović.

Rekreacija će imati i neke dodatne sadržaje, a dinamika radova u narednim će fazama ovisiti o priljevu sredstava.

- Naravno da ovo nije najvažnija stvar života u gradu, ali ako imamo mogućnosti zašto ne nešto napraviti?- zaključio je Neferović dodajući da se osim presvlačenja asfalta na pojedinim sportskim terenima na Rekreaciji godinama ništa nije ulagalo.

Izvođač prve faze radova je požeška tvrtka Jurčak d.o.o..













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI