Plesači Marine Mihelčić plasirali se na svjetsko prvenstvo

Plesni studio Marine Mihelčić
(FOTO: Facebook)

01.04.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7020

S otvorenog prvenstva Hrvatske u plesu "Dance star", održanom proteklog vikenda u Osijeku u organizaciji ESDU-a, plesači Plesnog studija Marine Mihelčić vratili su se s 44 pehara. Na natjecanju je sudjelovalo oko 1 500 plesača. Iz požeškog ih je plesnog studija bilo 170 s gotovo 60 koreografija.



- Osvojili smo 17 prvih, 16 drugih i 11 trećih mjesta. S jednim šestim i jednim četvrtim mjestom izborili smo pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Poreču jer su naši plesači osvojili dovoljan broj bodova za plasman - rezimirala je trenerica Nataša Ledić.





- Kao najveći i najljepši uspjeh izdvojila bih našu djevojčicu Hanu Ledić. Od 1 500 plesača samo su dvije djevojčice kandidirane za najtalentiranije plesače ovog prvenstva. Hana je jedna od njih. Iako je nagradu ipak dobila djevojčica koja je nešto starija od Hane sretni smo jer je stajala na postolju s drugom plesačicom - rekla je Marina Mihelčić.



Svjetsko će prvenstvo biti krajem svibnja u Poreču.

- Ne znamo još uvijek koliko će nas ići u Poreč jer u to vrijeme još uvijek traje škola, a natjecanje traje šest dana. Neki od plesača imaju maturu, vrijeme je pričesti i krizme tako da ćemo imati dosta poteškoća dok sve uskladimo. Ipak, želja nam je da nas na to natjecanje ode što više jer unatoč postroženim kriterijima uspjeli smo se izboriti za sudjelovanje - dodala je Mihelčić.

Program s kojim su se natjecale u Osijeku prezentirat će i Požežanima. Ideja je, dopusti li vrijeme, da to bude na otvorenom.



Na natjecanju u Osijeku sudjelovali su plesači iz Požege, Brestovca, Pleternice i Nove Gradiške. Uspješni su bili i plesači iz Plesnog studija Dolce iz Pakraca i Lipika. Sudjelovali su s četiri solo plesa, jednim duom i grupom. Na svjetsko su se prvenstvo plasirali Gea Zandona u juniorskoj kategoriji i grupa od jedanaest plesačica u kategoriji djece.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI