Za dvoranu nedostaje 500.000 kn, očekuju pomoć ministarstva

Ivan Đurina, načelnik Općine Čaglin
(FOTO: Domagoj Katić)

29.03.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 2629

Za razliku od prijašnje dvije, sedma sjednica Općinskog vijeća Čaglina protekla je mirno. Gotovo jednoglasno vijećnici su prihvatili svih deset točaka dnevnog reda među kojima i onu o izvršenju proračuna za 2013. godinu.

- Proračun za prošlu godinu realizirali smo u gotovo 94-postotnom iznosu. Naš je izvorni proračun nešto veći od dva milijuna kuna, no zbog projekata koje smo imali iznosio je oko 5,3 milijuna kuna. Najveći dio tih sredstava odnosi se na izgradnju dječjeg vrtića, 1,1 milijuna kuna. Vrtić je pod krovom i slijedi nam postavljanje stolarije i unutarnje uređenje – kaže Ivan Đurina, načelnik općine Čaglin.

Da bi vrtić bio u potpunosti završen potrebno je osigurati još dva milijuna kuna te u tome očekuju potporu Ministarstva regionalnog razvoja.


- Ovih ćemo dana raspisati javnu nabavu za stolariju nakon čega slijedi postavljanje električnih i vodovodnih instalacija i žbukanje. Završetak vrtića ovisit će o priljevu sredstava jer sami možemo isfinancirati oko 30 posto troškova– dodao je Đurina.


U tijeku su i pripreme za proslavu Dana općine, 17. travnja. Iako su očekivali da će svečana sjednica biti održana u novoj sportskoj dvorani ove godine to ipak neće biti moguće.

- Izvođač radova otišao je u stečaj. Malo nam fali. Za potpuni dovršetak dvorane nedostaje oko 500 tisuća kuna. I tu očekujemo pomoć Ministarstva regionalnog razvoja te bi dvorana konačno mogla biti gotova početkom nove školske godine – zaključuje Đurina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI