U Bolničkoj propuštala plinska mreža, komunalci krpaju cijev

Otklanjanje kvara na plinskoj mreži u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

28.03.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3489

Radnici tvrtke "Pakrac plin" jutros u 6,15 sati su dobili dojavu građana da osjete plin u Bolničkoj ulici, neposredno uz ugostiteljski objekt "Ruža". U 7 su već kopali na spornom mjestu i utvrdili da na plinskoj cijevi postoji rupa kroz koju je plin doista i istjecao.

Potvrdio nam je to Marijan Pierobon, direktor "Komunalca" koji je pojasnio kako je cijev odmah zamijenjena, a odrađena je i redovita procedura u takvim slučajevima, ponovno puštanje plina i ispitivanje cjevovoda zbog mogućeg ponovnog propuštanja.




Oštećenje katranske trake


- S 99-postotnom sigurnošću mogu reći da je oštećenje plinske cijevi nastalo prilikom radova na polaganju telefonske infrastrukture. To ne znači da su oni cijev i fizički probušili tijekom radova. Plinska čelična cijev se prije ukopavanja u zemlju zaštićuje katranskom trakom da ne dolazi u kontakt s vlagom. Oni su vjerojatno tijekom radova zapeli za cijev, ogrebali je i na neki način oštetili katransku traku. Na tom mjestu je došlo do ubrzanog propadanja, cijev je bila izložena vlagi, korozija je radila svoje i uz razne druge utjecaje na cijevi se napravi rupa - pojašnjava Pierobon.

Zbog ovog kvara su radnici "Pakrac plina" privremeno morali prekinuti radove na obnovi plinske i vodovodne mreže u ulici Prolaz baruna Trenka. To su redovni radovi u sklopu Plana sanacije plinske mreže kojom je, u naredne 3 godine, predviđena obnova oko 27 kilometara plinske mreže Pakrac - Lipik.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI