Neće više prokišnjavati: Grabrik dobiva novi krov (foto)

Radovi na sportskoj dvorani Grabrik
(FOTO: Aleksandar Grlić)

27.03.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4711

"Danas su započeli radovi na obnovi krovišta i dijela koji se tiče energetske učinkovitosti vrijedni 1,4 milijuna kuna s PDV-om. Od toga je 40 posto sredstava osigurao Grad, a 60 posto Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Drago mi je da je tvrtka Magma iz Požege izvođač radova i vjerujem da će oni biti uspješno realizirani", izjavio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović na otvaranju radova na sportskoj dvorani Grabrik.



Radovi bi trebali biti završeni u roku dva mjeseca, a tijekom njihovog izvođenja sve će se aktivnosti u dvorani nesmetano održavati.


- Naizgled su to mali radovi, ali su vrlo osjetljivi. Organizacija radova će biti dosta složena da bi se to provelo na siguran način da se sačuva imovina u slučaju curenja. Skidaju se klasični paneli i postavljaju termoizolacijski s najboljom toplinskom izolacijom i otpornošću na prokišnjavanje i starenje te 20 godina garancije. Energetska učinkovitost male dvorane će biti značajno poboljšana i u skladu s najstrožim europskim normama. Sadašnje karakteristike su u odnosu na tražene možda 20 posto - objasnio je Zdenko Prskalo.




Dotrajali će metalni krov iznad male dvorane biti zamijenjen što će povećati energetsku učinkovitost. Gradonačelnik ističe da slijedi rješavanje ventilacije, a postoji mogućnost i postavljanja novih podova.

Ujedno je najavio skorašnji početak radova na kuglani u vrijednosti 600 tisuća kuna.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI