Započelo katastarsko mjerenje u Drškovcima i Komušini

Svečano otvoreni radovi na izmjerima u Drškovcima
(FOTO: Grad Požega)

25.03.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5188

Blizu 1,3 milijuna kuna uložit će se u poslove katastarske izmjere nekretnina na području katastarskih općina Drškovci i Komušina u sastavu grada Požege. Svečanim otkrivanjem ploče na ulazu u Drškovce radove su simbolično otvorili požeški gradonačelnik Vedran Neferović i Antonio Šustić, voditelj katastarskih izmjera u Središnjem uredu Državne geodetske uprave.

Većinski investitor je Grad Požega (60 posto), a preostalih 40 posto će financirati Državna geodetska uprava. Šustić je čestitao lokalnoj samoupravi što izdvaja novac za ovako važan projekt jer "oni koji za vrijeme krize uspiju izdvojiti značajna financijska sredstva su u prednosti".

- Oni koji budu imali sređene papire, urednu dokumente moći će očekivati investitore, jer investitori dolaze samo tamo gdje su papiri sređeni - ističe voditelj izmjera Antonio Šustić.


Prvi dio posla na katastarskoj izmjeri obavlja se na terenu i trajat će do kraja iduće godine kada će biti završen elaborat katastarske izmjere. Nakon toga slijede administrativna postupanja, da bi kroz još godinu dana bila obnovljena zemljišna knjiga i stavljen u uporabu katastarski operat. Preostaje još da se idućih godina obavi katastarska izmjera za još dvije preostale katastarske općine, Donje Emovce i Stara Lipa, najavljuju u dopisu iz Grada Požege.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI