Brođani izlobirali bolje od Požege, gubimo Općinski sud?

Općinski sud u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

25.03.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6097

"Za Požegu je to dva koraka unatrag", prokomentirao je Prijedlog Zakona o područjima i sjedištima sudova i Prijedlog zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava predsjednik požeškog Gradskog vijeća Nino Smolčić. Kaže da je unatoč činjenici da je u Nacrtu prijedloga bilo da će Požega biti središte Općinskog suda sa stalnim službama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradišci, Slatini i Orahovici sada je situacija drugačija i nepovoljnija za naš grad.

Tvrdi da je u protekla dva mjeseca Slavonski Brod sve argumente koji su išli nama u prilog uspio prikazati kao naše nedostatke.

- Požega iz godine u godinu gubi identitet kroz gubitak državnih institucija, ali i državnih tvrtki koje izmještaju svoja sjedišta i odjele u veće gradove. To je gubitak identiteta o kojem, nevjerojatno, svi Požežani šute. Jedino sam ja zadnjih nekoliko godina upozoravao na to - tvrdi Smolčić.


Nejasno mu je što se to dogodilo u posljednja dva mjeseca da su argumenti koji su išli u prilog tome da Požega ostane sjedište Općinskog suda ti argumenti više ne vrijede. Pribojava da će gubitak Općinskog suda za nekoliko godina rezultirati i gubitkom gruntovnice.


Smolčić kaže da je gradonačelnik Neferović zastupao tihu diplomaciju što ne znači da se ništa nije poduzimalo. Vjeruje da vremena ima još dovoljno da se stvari promijene te, kako je prema nacrtu i trebalo biti, Požega ipak bude sjedište Općinskog suda.

Zbog svega će sazvati tematsku sjednicu predstavnika Vlade, Grada, Županije i tima za projekte koji treba lobirati za Požegu, iako su ga neki prozvali demagogijom. Na sastanak će pozvati i predstavnike sudova te pet penalnih institucija koje imamo u gradu i koje su jedan od argumenata zašto bi sud trebao ostati u Požegi. Računa i na pomoć trojice saborskih zastupnika iz ove sredine te zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika.

Sastanak bi se trebao održati u roku desetak dana.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI