PC prodaje dva poslovna prostora na pakračkoj tržnici

Tržnica Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

24.03.2014. | Mario Barać
Pregleda: 2997

Gradski vijećnici su na posljednjoj sjednici GV Pakrac jednoglasno donijeli odluku o davanju suglasnosti Poduzetničkom centru Pakrac za prodaju poslovnih prostora sa zemljištem i pripadajućim priključcima tržnice Pakrac, putem javnog natječaja prikupljanjem pisanih ponuda.

Na prodaju su ponuđeni lokali u prizemlju, poslovni prostor broj 3 površine 23,94 četvornih metara po početnoj cijeni od 137.625 kuna i poslovni prostor broj 9 površine 34,49 četvornih metara po početnoj cijeni od 167.280 kuna.

Kako je pojasnio gradonačelnik Davor Huška, radi se o lokalima za koje već dulje vrijeme ne postoji interes zakupa, ali postoji potencijalni interes za kupovinu. Kako je rekao, glavni cilj je lokale staviti u funkciju kako ne bi bili prazni, a prodajom bi se došlo i do novca potrebnog za radove koji su nužni na tržnici.


- Novac od prodaje spomenutih lokala ćemo koristiti za poboljšanje uvjeta na tržnici. Predviđeno je zatvaranje zapadnog dostavnog dijela tržnice prozirnim materijalom, sanacija krovišta tržnice koje prokišnjavanja praktički od 2003. godine, kada je izvođač radova otišao s gradilišta, zatim zamjena uređaja kliznih vrata na bijeloj tržnici, krečenje cjelokupne unutrašnjosti jer tržnica nije krečena od otvaranja 2003. godine. Potrebno je i presvlačenje dostavnih površina asfaltnom masom da se u zimskim uvjetima mogu posipati solju, sanirati ili zamijeniti pokrove vanjskih metalnih štandova te proširiti električnu mrežu s priključcima kako bi se olakšao rad korisnicima na vanjskom dijelu tržnice - pojasnio je Huška.


Dogradonačelnik Goran Labus je tom prigodom direktoricu PC Pakraca Vidu Iličić pitao kakva je sudbina prostora koje je donedavno koristilo Ministarstvo regionalnog razvoja za ured za prognanike, a radi se o 4 ureda površine oko 100 četvornih metara.

- Prijedlog novog ugovora je da ovaj ured nastavi raditi samo u jednom uredu veličine 26 četvornih metara. Dosad su plaćali najam od 5.000 kuna mjesečno i mi ćemo novim ugovorom ostati bez 3.500 kuna mjesečnih prihoda. Preostala 3 ureda ćemo pokušati iznajmiti, ali to će biti teško - odgovorila je direktorica Iličić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI