Građani se odazvali akciji za pomoć ženama oboljelim na dojci

Dan narcisa
(FOTO: Matea Pandžić)

22.03.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 3780

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, županijska podružnica Lige protiv raka i Klub žena liječenih na dojci organizirali su današnju akciju "Cvijetom narcisa protiv raka dojke". Na dva štanda u središtu Požege građanima su dijeljeni narcisi, letci i brošure kako bi se proširila svijest o ranom otkrivanju raka dojke i važnosti preventivnih pregleda, a građani su mogli dati dobrovoljne priloge za pomoć oboljelim ženama.



Požežani su se vrlo rado odazvali ovoj akciji, tijekom dva sata podijeljeno je više stotina narcisa, koje su darivali učenici požeških osnovnih škola, te je prikupljeno više tisuća kuna. Prema riječima Jasmine Kovačević, voditeljice Službe za javno zdravstvo požeško-slavonskog ZJZ-a, naša je županija u samom vrhu prema obuhvatu pregledanih žena. Sedam od 10 žena je pod redovitom kontrolom, a pozivaju sve koje još nisu, da se odazovu na mamografski pregled koji je nakon 50. godine potrebno napraviti jednom u dvije godine.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI