ŽUC planira nove radove na cestama

Mijo Jozak, Alojz Tomašević i Ivan Đurina u obilasku radova na čaglinskom području
(FOTO: PSŽ)

22.03.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4241

Županijska uprava za ceste raspisala je natječaj za rekonstrukciju dionice županijske ceste između Poloja i Požeške Koprivnice na pleterničkom području. Planiraju se i obnove četiri propusta te rekonstrukcija Ulice Matije Antuna Reljkovića u Pleternici.

- Ide se u rekonstrukciju i proširenje ceste za jedan metar, stavlja se i novi asfaltni tepih. Tamo je bila uska cesta, neuvjetna. Dužina dionice je 2.200 metara. Povećat će se protočnost i sigurnost jer cesta je bila dotrajala i zahtijevala je ozbiljnije radove. Radovi bi mogli početi za otprilike mjesec i pol dana i očekujemo da se završe u roku 60 dana, a vrijednost im je oko 1,15 milijuna kuna plus PDV - izjavio nam je Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

- Spremamo natječaj za rekonstrukciju četiri manja propusta na vodotocima otvora do pet metara. Dva su kod Kukunjevca, dva između Velike i Kutjeva. To su najlošiji koje smo detektirali pa ćemo njih sanirati. Radi se projektna dokumentacija, tako će da ćemo u to krenuti u drugoj polovici godine, trebat će isto oko mjesec i pol dana da to dovršimo. U planu je i rekonstrukcija lokalne ceste u Ulici Matije Antuna Reljkovića u Pleternici. Mislim da ćemo idući tjedan raspisati natječaj. Radovi bi trebali početi u svibnju ili lipnju - nastavlja ravnatelj ŽUC-a.


U tijeku je i ponovljeni natječaj za redovito četverogodišnje održavanje cesta procijenjene vrijednosti 31,5 milijuna kuna bez PDV-a jer su na prošli uloženi prigovori.


- Dosad su taj posao izvršavale Ceste iz Slavonskog Broda. Na prvom natječaju je bilo žalbi, pa smo išli u poništenje. Sada očekujemo nove ponude, može se javiti tko god ispunjava uvjete. Državna komisija je rekla kako je sve bilo u redu, međutim oni moraju pokrenuti postupak kad se netko žali. U pripremi je i promjena Zakona o javnoj nabavi jer je tu bilo, mogu slobodno reći, svašta - odgovara Jozak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI