Skejo izabran za predsjednika Sportske zajednice Pakrac

Sadmir Delihodžić - Skejo
(FOTO: Mario Barać)

17.03.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3877

"Pred nama je obaveza da ispoštujemo sve preuzete zadatke i u tome ću trebati pomoć svih članova naše Sportske zajednice Pakraca. Pred nama je puno posla, za početak je najvažnije da sredimo papirologiju i napravimo kvalitetnu bazu podataka te da do 1. svibnja pokušamo animirati i ostale udruge koje nisu u zajednici, da nam se priključe u radu. Puno je i problema, a najveći je novac pa ćemo do sljedeće skupštine koju planiram sazvati sredinom svibnja, pokušati napraviti kriterij bodovanja sportova prema kojem će se obavljati i raspodjela sredstava klubovima i udrugama", rekao je Sadmir Delihodžić koji je na sinoć održanoj osnivačkoj skupštini Zajednice sportova Grada Pakraca jednoglasno izabran za predsjednika.

Sadmir, koji je u sportskim krugovima poznatiji kao Skejo, dugogodišnji je sportski djelatnik aktivan u nogometu i kuglanju. Skupština zajednice je također jednoglasno za njegovog zamjenika imenovala Josipa Šebića (streličarstvo). U Izvršni odbor su imenovani Marijan Prohaska (nogomet), Davor Lenče (moto sport) i Mario Barać (rukomet), dok su u Nadzorni odbor imenovani Vladimir Tessari (biciklizam), Božidar Petrovečki (kuglanje) i Darko Almaši (golubarstvo).




U Zajednici 17 klubova i udruga


Zajednicu sportova Grada Pakraca čine nogometni klubovi "Hajduk" Pakrac, "Slavonija" Prekopakra i "Croatia" Donja Obrijež, pakrački kuglački klubovi "Pakrac", "Papuk" i "Slavonski banovac" te KK "Sloga" iz Prekopakre kao i Nogometno središte Pakrac, zatim ribolovna društva "Pakrac" i "Papuk", rukometni klub LiPa, Biciklistički klub "Titan", Šahovski klub "Pakrac - Lipik", Moto klub "Pakrac - Lipik", Streličarski klub "Kuna", športski klub uzgajivača golubova pismonoša "Pakrac" i Moto klub "Vitezovi tame".

Nema profesionalnog tajnika

Bitan zaključak sa osnivačke skupštine je da neće biti profesionalnog zapošljavanja tajnika, osim ako klubovi u budućnosti ne dogovore da će dio sredstava izdvajati za njegovu plaću, a ni članstvo u njoj nije zaključeno pa ostali klubovi i udruge koji žele sudjelovati u njenom radu, trebaju se javiti do 1. svibnja. Klubovi neće plaćati članarinu Zajednici, a bit će omogućeno da u njenom radu sudjeluju i klubovi koji su registrirani u Lipiku, ali djeluju i u Pakracu, kao što je  Sportska-atletska udruga Lipik - Pakrac čiji je predstavnik iskazao interes za uključivanjem u Zajednicu. Osim raspodjele sredstava klubovima, pokušat će se u što kraćem periodu omogućiti da Zajednica brine i o sportskim objektima, poput gradske kuglane u Pakracu.

- Od sudjelovanja u radu Zajednice koristi i interesa bi trebali imati svi klubovi, a kao Zajednica sada se možete kandidirati i na natječaje Hrvatskog olimpijskog odbora. Jedan od ciljeva svakako će biti i izrada strategije razvoja sporta što nije zakonska obaveza, ali je u interesu svih sportskih udruga na našem području - istaknuo je gradonačelnik Pakraca Davor Huška koji je Zajednici poželi kvalitetno funkcioniranje kakvo već postoji primjerice u Vatrogasnoj zajednici Pakrac - Lipik.

Streličar Zoran Petrović najbolji sportaš u 2013.



U sklopu osnivačke skupštine sinoć je uručena i nagrada najboljem sportašu Pakraca u izboru "Pakračkog lista" koji ovu nagradu dodjeljuje već 21 godinu. Po mišljenju komisije nagradu za najboljeg sportaša zaslužio je Zoran Petrović, član Streličarskog kluba "Kuna" i hrvatski streličarski reprezentativac koji je, kako je rečeno, u svojoj kategoriji među 16 najboljih u svijetu. Uz njega, za nagradu su bili kandidirani još nogometaš "Hajduka" Adriano Baškiera i Zvonko Gnezda, ponajbolji igrač Kuglačkog kluba "Pakrac".



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI