Radionica koja povezuje čitanje, fotografiju i slikarstvo (foto)

Radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega
(FOTO: Aleksandar Grlić)

15.03.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4913

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonica Požega i Hrvatskog fotosaveza mladi su izražavali kreativnost oslikavanjem kišobrana na temu pismenosti i izradom fotokemograma, odnosno oslikavanja fotopapira svjetlom. Osim Požežana sudjelovali su članovi fotoklubova iz Vinkovaca, Jarmine, Našica i Valpova. Sve je to uvod u fotonatječaj "Knjiga svaki dan" koji traje do 1. kraja mjeseca. Predviđene su zanimljive nagrade, a najbolji uratci će biti izloženi u Noći knjige.



- Sve ove aplikacije koje radimo su promišljanje i poticanje na kreativnost, oslobađanje energije. Bit je izvući maksimum. Gosti će prenijeti dio toga u svoj kraj. Važno je da puno mladih krene, da to ne bude samo na ovom području i da se svi nađemo ponovno na otvorenju izložbe u Noći knjige. Radimo i jednu veliku zajedničku fotografiju na fotopapiru kemijom i svjetlom. Svih tridesetak, koliko nas ima, načinit ćemo jednu takvu fotografiju. Na koji će se način sklopiti zajedničku ideju unutar tih 10 metara, vidjet ćemo - izjavila je Zlata Medak, voditeljica za rad s mladima Hrvatskog fotosaveza.





- Radionica je zapravo početak priče koja se veže za fotonatječaj i izložbu u Noći knjige, 23. travnja. "Knjiga svaki dan" za cilj ima popularizaciju knjige i čitanja te poticanje kreativnog izražavanja kroz fotografiju. Fotografije već pristižu iz svih dijelova Hrvatske. Ovo što se danas događa je također dio te priče. Fotografije koje nastanu na ovoj radionici sudjelovat će na natječaju - najavljuje Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega.



- Prvi put sam u Požegi, na radionicu sam došla preko fotokluba. Inače se bavim fotografijom, ali danas sam probala crtati po kišobranima. Najviše volim fotografirati ljude i prirodu, sigurno ću se prijaviti i na ovaj natječaj. Ovo je dobra prilika za druženje s mladima iz drugih dijelova Hrvatske, evo upoznala sam ih troje. Ako budem imala vremena iskoristit ću ga i za razgledanje grada - rekla nam je mlada Vinkovčanka Ena Dragičević.



- Volim sve što je vezano za knjigu, crtanje, čitanje, stvaralaštvo i općenito sve u što se ulaže individualnost, ono što te čini posebnim. Za radionicu sam doznala preko prijatelja. Jako je lijepo upoznati nekoga s kime dijelimo iste interese, jer onda to prijateljstvo bude još čvršće i bolje - kaže uz smijeh Marija Lešković.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI