Potaknuli smo ih: Prvo će obnoviti skelu, a nagodinu i zgradu

Skela u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

07.03.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3989

Hrvatski zavod za zdravsteno osiguranje i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, vlasnici derutnog i sve opasnijeg objekta u pakračkoj Ulici hrvatskih velikana, u ponedjeljak će Gradu Pakracu podnijeti zahtjev za produženjem korištenja zaštitne skele ispred spomenute zgrade i to na rok od godinu dana, a u proračunu za sljedeću godinu će planirati sredstva za obnovu pročelja.

LINK Opasnost koju ne primjećujemo: Ova trošna skela ovdje stoji već godinama
LINK Grad će zatražiti uklanjanje opasne skele ispred zgrade HZZO-a

Najvažniji su to zaključci današnjeg sastanka koji je, nakon tekstova objavljenih na 034 portalu, održan u gradskoj upravi u Pakracu. Uz predstavnike ovih ustanova iz Područnih ureda Požega, sastanku su nazočile i predstavnice Regionalnih ureda iz Osijeka - Milena Protega - Vesović iz HZZO-a i Melanija Stanek - Šaler iz HZMO-a koje su gradonačelniku Huški iznijele potrebe adekvatnijeg prostora za njihove ispostave u Pakracu. S obzirom da Grad nema takve objekte koje bi zamijenili, dogovoreno je kako će sljedeće godine sigurno biti obnovljeno pročelje opasnog objekta u kojem i danas rade njihove ispostave, a bit će planirana i cjelovita obnova zgrade u bližoj budućnosti.


Huška: Objava na 034portalu je potaknula vlasnike


- Drago mi je da je objavljivanje članaka na portalu potaknulo vlasnike da se jave i da pokrenemo pitanje obnove s mrtve točke jer je svima nama u Pakracu u interesu da nam grad bude ljepši i sigurniji. Predstavnice spomenutih ustanova iz Osijeka su pokazale ozbiljnost i želju za rješavanjem problema, a uputili smo ih i u praćenje natječaja koje objavljuje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji im može biti od pomoći u sufinanciranju obnove. O iznosima potrebnim za obnovu danas nismo razgovarali i oni nisu poznati jer se radi o objektu koji je u zoni zaštite pa se vlasnici najprije moraju kozultirati s Konzervatorskim odjelom u Požegi - pojasnio je gradonačelnik Huška.

Hitna obnova skele

Dodaje i kako će grad odobriti korištenje zaštitne skele na rok od godinu dana uz uvjet da vlasnici zgrade o svom trošku odmah nakon dobivanja odobrenja obnove spomenutu skelu, odnosno zamijene daske koje su istrunule i kao takve postaju dodatna opasnost za građane i njihovu imovinu.

Izjave predstavnica HZZO-a i HZMO-a nismo uspjeli dobiti uz pojašnjenje da ne smiju davati izjave dok za to ne dobiju odobrenje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI