Lea Mjertan opet uzela sve, Filip Matić igru parova

Lea Mjertan na treningu nakon osvojene Požege
(FOTO: Bojan Miščević)

07.06.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 6200

Mlada požeška tenisačica Lea Mjertan niže uspjeh za uspjehom. Na jučer završenom Otvorenom prvenstvu Požege, Lea je u kategoriji djevočica do 12 godina osvojila glavni turnir pojedinačne i glavni turnir igre parova.

U konkurenciji 14 natjecateljica, Požežanka je ozbiljnijih problema imala samo u prvom kolu protiv partnerice u igri parova Vlatke Filko iz Đakova. Prvi set je izgubila rezultatom 6:7, da bi pobjedama u sljedeća dva seta (6:1, 6:3), osigurala prolazak u drugo kolu gdje ju je dočekala Iva Mraz iz Slavonskog Broda. Lea je Ivu prilično lako svladala 6:1, 6:1.

Osječanku Doru Ovničević, u polufinalnom meču, Lea je dobila rezultatom 6:4, 6:3, da bi finalni meč protiv Đakovčanke Anamarije Mihalj pobijedila također 2:0 u setovima (7:5, 6:4), te tako osvojila treći turnir u nizu.


Sjajnu formu i odličnu igru u posljednjih nekoliko mjeseci, požeška teniska nada je upotpunila osvojivši i konkurenciju parova s partnericom Vlatkom Filko. Natjecalo se osam parova djevojaka, a njih dvije su osvojile turnir, pobjedivši u finalu par Gilman/Mihalj iz Đakova rezultatom 6:2, 6:3.


- Odlično se osjećam. Ne znam razlog eksplozije moje igre, osim napornih treninga. Ništa više, skromno je izjavila Lea Mjertan.

U muškoj konkurenciji Otvorenog prvenstva Požege, Požežani Luka Bunčić i Filip Matić ostvarili su zapažene rezultate. Luka je dogurao do 1/4 finala pojedinačne konkurencije gdje je zaustavljen od Ivana Brajka iz Đakova rezultatom 6:2, 6:2 u korist Brajka.

Par Bunčić(Požega)/Jarić(Osijek) je u konkurenciji parova izgubio u finalu od para Matić(Požega)/Hardi(Đakovo) rezultatom 1:2 u setovima (6:3, 3:6, 11:13)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI