Ured Porezne uprave u petak radi do 19 sati

Područni ured Porezne uprave u Požegi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

27.02.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3169

Sutra je zadnji dan za godišnju poreznu prijavu. Područni ured Porezne uprave je do jučer zaprimio 8.798 prijava poreza na dohodak, od čega je 5.757 prijava zaprimljeno na nivou ispostave Požega. Kako mnogi građani ostavljaju prijave za zadnji dan, ispostave Porezne uprave će iste zaprimati sutra do 19,00 sati. Uobičajeno radno vrijeme porezne uprave je tako produljeno za četiri sata.

"Ako ste ostvarivali istovremeni dohodak od više poslodavaca ili dohodak od samostalne djelatnosti, prijava je obavezna. Ako ste ostvarili primitke u inozemstvu koji nisu regulirani ugovorima o dvostrukom oporezivanju ili su predujam poreza plaćen u manjem iznosu od propisanog, također ste obvezni napraviti prijavu. Ako fizička osoba ne podnese poreznu prijavu poreznom tijelu u propisanom roku, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 500 do 30.000 kuna. Upućujemo sve Vaše čitatelje da na internetskim stranicama Porezne uprave mogu naći detaljne upute vezane uz podnošenje prijave poreza na dohodak za 2013. godinu", stoji u priopćenju koje smo dobili od središnjeg ureda Porezne uprave.

Dobar dio građana porez prijavljuje dobrovoljno radi olakšica. Ako ste sezonac ili ste bili nezaposleni dio godine, možete ostvariti značajniji povrat poreza jer se porezna osnovica dijeli sa svim mjesecima u godini. Prijavu možete napraviti i da se utvrdi izdatak pri dohotku od imovinskih prava. Ako ste platili porez na dividendu koja je u manja od 12.000 kuna, imate pravo na povrat. Boravak u brdsko-planinskom području znači da imate veći odbitak. Po osnovi darovanja za neprofitne namjene možete povećati osobni odbitak do 2 posto ukupnih primitaka.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI