Prva ustanova s operativnim planom u slučaju požara

Vatrogasci u Domu umirovljenika
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.02.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 9757

"Ovdje ima oko 180 korisnika od kojih je stotinjak skoro nepokretno. U slučaju požara prvi je posao vatrogasaca spašavanje života, a tek onda imovine. Ovo je ipak "tvornica" s 250 ljudi. Da se dogodi požar to bi bio velik problem. Starije osobe i panika, ne dao Bog. Ne možemo izbjeći opasnosti ali možemo ih smanjiti - rekao nam je Zdenko Mautner, v.d. ravnatelj JVP Požega pri obilasku Doma umirovljenika u Požegi.

Zapovjednici smjena JVP Požega i njihovi zamjenici danas su se u Domu umirovljenika upoznavali s građevinskim mjerama zaštite, unutarnjom i vanjskom hidrantskom mrežom, izlaznim i pristupnim putovima te izrađivali standardni operativni postupak u slučaju požara. Ovo je prva ustanova u Požegi koja dobiva takav plan napravljen od strane JVP-a.




- Svaka ustanova ima svoj plan zaštite. Javna vatrogasna postrojba radi svoj standardni operativni postupak. Prije smo okoristili standardne. Recimo, u slučaju požara Elektra isključi struju i uključi se agregat. Moramo upoznati ljude da znaju gdje je, kako bi ga isključili ili gdje da idu spašavati ljude. Imamo većih ustanova, no nije slučajno da smo ovu odabrali kao prvu. Tu su naše majke, djedovi. Svi ćemo jednom ostariti - dodaje Mautner.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI