NK Lipik istupa iz 3. HNL, ne znaju u kojem će se rangu sada natjecati

25.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 15557

“Upravni odbor kluba je na današnjem sastanku donio odluku o istupanju seniorske ekipe Nogometnog kluba Lipik iz natjecanja 3. HNL u proljetnom dijelu sezone. Odmah smo odluku prezentirali igračima i trenerima. Naglašavam da svih pet mlađih kategorija nastavlja normalno s treninzima i natjecanjem u ligama u kojima su igrali i u jesenskom dijelu prvenstva”.

Izjavio nam je to Igor Horvat, predsjednik NK Lipik koji je na tu dužnost izabran na jučerašnjoj izbornoj skupštini. Glavni je razlog financijske prirode, a radi se o blokadi računa zbog duga Poreznoj upravi, nešto manjeg od 300.000 kuna.

– Ovo konkretno znači da nećemo nastaviti natjecanje u 3. ligi, a razlog je blokirani žiro račun i problemi u financiranju koje moramo riješiti. Ne znam u kojem rangu će se natjecati seniorska ekipa i o tome će odluku donijeti Hrvatski nogometni savez. Sada ne znamo ništa više – rekao je Horvat.


Na pitanje jesu li jučer na skupštini znali da će danas donijeti takvu odluku, odgovara: - Ne, nismo to znali jučer. Jutros smo imali sastanak i dogovorili se da donesemo ovu odluku o istupanju iz 3. lige. Vidjet ćemo sada što ćemo dalje – naglašava Horvat.


Podsjetimo, Lipičani su odlično odigrali jesenski dio sezone u 3. ligi te su prezimili na 4. mjestu s istim brojem bodova kao trećeplasirana požeška Slavonija. Lipik je i nakon ostavke kompletne bivše uprave odigrao nekoliko uspješnih pripremnih utakmica, a gradonačelnik Vinko Kasana je još nedavno za 034portal izjavio kako im je cilj zadržati se u tom rangu natjecanja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI