Akcija za konjića i devu ujedinila Pakračane

Zgrada nekadašnje Robne kuće u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

23.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4688

Inicijativa za spašavanje dječjih njihalica, konjića i deve, iz prostora bivše robne kuće u Pakracu, među Pakračanima je uzazvala veliki interes i većina njih vjeruje da će akcija, pokrenuta preko Facebook grupe „Pakrac – moj grad“, završiti uspješno.

Pokušali smo telefonski konktaktirati i odgovorne u PPK Bjelovar koja je u vlasništvu pakračke robne kuće, a poslali smo im i mail s upitom jesu li spremni pokloniti građanima spomenute igračke koje praktički nemaju materijalnu, ali imaju veliku sentimentalnu vrijednost, uz napomenu da su građani iskazali želju da ih restauriraju pa čak i stav u funkciju, ako to bude moguće.

Da je konktakt uspostavljen potvrdila nam je i Anamarija Blažević, pakračka dogradonačelnica, koja kaže da se nije čula osobno s direktorom, ali da je njegovim najbližim suradnicima prezentirala ideju.


– Upoznati su s inicijativom, ali su molili za strpljenje jer je tvrtka trenutačno u velikoj gužvi. Poručili su da će odgovor poslati najkasnije do sljedećeg četvrtka – ističe dogradonačelnica Blažević.


A da je ova inicijativa “probudila” građane, potvrđuju i njihovi komentari na Facebooku.

“Drago mi je što je ova naša mala akcija razveselila sugrađane. Nešto lijepo u ovim tmurnim danima :))”, piše Sanja Demartini.

Lionella Brisinello poručuje: “Meni je u svemu ovom drago vidjeti da nas ima puno kojima je prošlost nešto što se ne može izbrisati, nešto što je dio našeg života, nešto što se treba čuvati i od čega se ne bježi”.

“Eto što napravi grba deva i konjić. Čini mi se da nijedna tema nije donijela ovoliko istomišljenika. Kakav god ishod bio, jedno je najvažnije, da uz svo neslaganje, otuđivanje jednih od drugih, nezadovoljstvo učinjenim ili neučinjenim, srdžbu, bijes, pesimizam i zgubljenu nadu u bolje sutra...ova dva mala plastična stvorenja potaknula su nas na razmišljanje da pored svega ovog neperspektivnog vremena u nama itekako ima entuzijazma i ambicije... Kako god bilo, ostali smo ljudi...”, poručuje Giancarlo Urbanc.

No nije nedostajalo ni kritika. “Da nakon 20 godina nije nikome u interesu da se grad obnovi pa to je žalosno, ali možda nam tako i treba (bez uvrede), svi rade sve da ništa ne naprave”, piše Renata Rijako.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI