Krenulo katastarsko mjerenje u Bučju vrijedno 2,3 mil. kn

Obilježen početak izmjera u Bučju
(FOTO: Anđelko Banović)

21.02.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5660

Krenule su prve katastastarske izmjere u zadnjih 13 godina na području grada Pleternice. Riječ je o izmjerama u Katastarskoj općini Bučje, koja pokriva istoimeno naselje sa 127 kuća i 48 dvorišnih objekata te ukupno 1.010 hektara površine. Ona se odnosi uglavnom na poljoprivredno zemljište i djelomično šumsko područje. Izmjere u Bučju trajat će dvije godine, a njihova je ukupna vrijednost oko 2,3 milijuna kuna.



- Potpisali smo ugovor o sufinanciranju s Državnom geodetskom upravom koja će sudjelovati s 40 posto sredstava, dok će ostalih 60 posto platiti Grad Pleternica iz svoga proračuna, Požeško-slavonska županija i krajnji korisnici. Ovo je početak prve faze katastarskih izmjera na pleterničkom području, mi smo kandidirali još osam općina koje će se rješavati u drugoj i trećoj fazi, ovisno o mogućnostima i sredstvima Državne geodetske uprave - rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.






Klikni na fotografiju za uvećani pregled



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI