Ove zgrade u svakom trenutku mogu nekoga stajati glave! (foto)

Zgrada nekadašnjeg hotela Krndija u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

18.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5951

Na području ovih dvaju gradova još je uvijek nemali broj ratom razrušenih i nebnovljenih objekata koji godinama prijete građanima i imovini. Nedavnom šetnjom gradskim ulicama za oko su nam zapela dva detalja.



Na pakračkom Trgu 76. bataljuna posebno opasan je objekt nekadašnjeg Hotela Krndija na čijem krovištu je čak niklo i šiblje, a dio zidova, krova i žlijebova je u katastrofalnom stanju što je vidljivo i golim okom. Ovaj objekt je u privatnom vlasništvu, ali vlasništvo uz prava povlači i određene obaveze pa odgovorni moraju imati način da se vlasnika prisili da obnovi barem dio objekta kako bi se spriječila moguća katastrofa.





Vila Zinke u Lipiku čeka obnovu, a u međuvremenu je Grad očistio ovaj objekt od otpada pa je time smanjena i opasnost od pada građevinskog materijala. Šteta što nije uklonjen i lim s najvišeg dijela zgrade koji se na vjetru opasno njiše i nikako nije bezopasan.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI