Umirovljenici žestoko proslavili Valentinovo (foto)

Valentinovo u Domu za starije i nemoćne u Marinu Selu
(FOTO: Mario Barać)

16.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5423

„Zaboravili smo godine, probleme, bolest i sve ostalo što nosi ovo naše pozno vrijeme života i na trenutak smo se kroz pjesmu, na najljepši način vratili u mladost. Sjetili smo se zabava, dragih susreta, svih naših ljubavi i najljepših trenutaka kada smo sreću dijelili s nama najmilijim“. Sukus je to razmišljanja i stavova korisnika Doma starih u Marinom Selu koji su jučer, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Pakrac, žestoko proslavili Valentinovo.

Trosatna svirka

Žestoko jer im je upriličen pravi mali koncert, a za dobro raspoloženje je tijekom trosatne svirke bio zadužen Josip Čarnojević iz Pakraca, one man band. Korisnici su nakon počene nervoze brzo izašli na plesni podij, ubrzo su pjevali gotovo svi, bilo je uzdignutih ruku, a pjesme koje srce diraju su kod mnogih izazvale iskrene emocije i pokoju suzu.





Mišo i Arsen izazvali sjetu

Ples je otvorio 87-godišnji Josip Bjelčić iz Brekinske. – Vidio sam da se ostali ustručavaju pa sam morao ja - rekao je Josip koji je probio led.



Milena Diethelm koja ima 70 godina je s mnogo emocija pjevala gotovo svaku pjesmu Miše Kovača, Arsena Dedića i drugih pjevača iz njene mladosti. - U mladosti sam uvijek voljela plesati i pjevati, a kroz ove pjesme sjetila sam se i svih svojih mladalačkih  ljubavi – priznala je Milena. Ivana Domšića nije smetala 71 godina na leđima, zaplesao je najprije uz pomoć hodalice od koje se inače ne odvaja, ali ju je u ekstazi odbacio.

– Svaka čast svemu, ali pjesma, ples i veselje je najbolja terapija za sve nas – rekao je Ivan.

- Danas sam "prekoviše" zadovoljna – nadovezala se 83-godišnja Emilija Delić, koja je, kako se sa sjetom prisjetila, u mladosti uvijek bila prva gdje se pjevalo. Ljuba Oleksa ima 84 godine, slijepa je već 7 godina, ali su je jučer savladale emocije pa je rekla da bi od radosti najradije zaplakala.



- Pjesme su me podsjetile na mladost kada su mi zabave bile najdraže. Sretna sam jer sma se i danas napjevala – zaključila je Ljuba nakon glazbenog i plesnog bloka.

Ručak kasnio sat i pol

Nikome od njih nije smetalo što je ručak kasnio sat i pol vremena, a strpljivi su bili i kuhati Tamara i Božo koji nisu htjeli prekidati „provod“ nakon kojeg je i ravnatelj Duško Kliček jajavio da će se pjesma vrlo brzo vratiti u dom u Marinom Selu, već prilikom zajedničkih proslava rođendana.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI