Isplata novca za drugi krug izbora kreće krajem veljače

11.02.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 14488

Posljednjih nekoliko dana javilo nam se dosta čitatelja s upitom o isplatama naknada za rad u biračkim odborima na lokalnim izborima održanim u lipnju prošle godine. Riječ je o naknadama za drugi krug izbora, a članovi odbora požalili su nam se da još uvijek nisu dobili novac, niti znaju kad će ga dobiti.

- Ovo je već prešlo svaku mjeru. Zvao sam ni sam ne znam koliko puta u Županiju i kad pitaš za sekundu ti spuste slušalicu. Što je najbolje, nekidan sam dobio papir da mi je uplaćen novac, odnosno potvrdu za povrat poreza pa se pitam kako mogu dobiti povrat poreza ako nisam dobio novac – ljuti se čitatelj s pakračkog područja.

Sa sličnim su nam se pitanjima javili i čitatelji iz drugih dijelova županije.


Župan Alojz Tomašević rekao nam je da izbori Županiju koštaju oko 2,5 milijuna kuna od čega je do sada isplaćeno 1,5 milijun.


- Prvi krug je plaćen u potpunosti, a neki su gradovi i općine isplatili i dio drugog kruga. S isplatom preostalog iznosa krećemo krajem veljače, ali ovisno o količini novca s kojim budemo raspolagali i sredstvima koja će nam doznačiti država – odgovorio je na naš upit župan Alojz Tomašević. Kaže da je svjestan da je već puno vremena prošlo od izbora i da 300 kuna ljudima puno znači u ovim vremenima, ali da s obzirom na stanje u proračunu nisu bili u mogućnosti isplatiti ljudima njihov zarađeni novac.

- S isplatama sigurno krećemo krajem veljače – ponovio je župan.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI