U Stražemanu proslavljen blagdan bl. Alojzija Stepinca

10.02.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 11981

Blagdan je bl. Alojzija Stepinca, drugog zaštitnika Požeške biskupije. Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi u Stražemanu predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

- Ponosni smo i radosni što ste danas u ovoj našoj župi sv. Mihaela. Ovdje vjernici oduvijek štuju i slave bl. Alojzija Stepinca, a posebno od 1981. godine kad smo u našu crkvu stavili njegov lik. Istina, deset je godina taj lik bio skriven i prebojan, ali je uvijek bio s nama, slušao i uslišio naše molitve. Petnaest je godina prošlo kako smo dobili relikviju bl. Alojzija i od tada posebno svečano štujemo našeg suzaštitnika - podsjetio je župnik Jozo Devčić.

Dubrovački biskup Uzinić rekao je da se slaveći bl. Stepinca s pravom pitamo koja je  njegova poruka nama danas.


- Prije procesa, na procesu, na robiji i u zatočeništvu ljudima svog vremena te tijekom svih godina komunističkog razdoblja vjernicima je davao snagu da se dostojanstveno nose s patnjama. Tu je njegova najveća vrijednost za cijeli hrvatski narod. U njegovom primjeru i patnji pronalazili smo snagu za suočavanje s teškim trenucima naše nacionalne i osobne povijesti - rekao je Uzinić.
 
Dodao je da se Stepinac cijeli svoj život pouzdao u Boga te umro na današnji dan 1960.-e godine izgovarajući riječi: Bože, budi volja tvoja.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI