Planinari u noćnom pohodu na Omanovac (foto)

Planinari u noćnom pohodu na Omanovac
(FOTO: Mario Barać)

09.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6331

Tridesetak članova planinarskih društava „Psunj“ iz Pakraca i „Lipa“ iz Lipika, kao i članova Odreda izviđača „Pakra“ sudjelovalo je jučer u noćnom planinarskom pohodu na Omanovac.



Sudionici su iz Pakraca put doma na Omanovcu koji je od grada udaljen nešto više od 9 kilometara i oko 2 i pol sata hoda, krenuli oko 16,45 sati preko Tri Križa i Tromeđe. Nakon odmora, okrijepe i večere „iz naprtnjače“, većina sudionika se također pješce vratila u Pakrac.





- Cilj ovog neuobičajenog planinarskog pohoda je bio da uvedemo nešto novo i zanimljivo. Do sada smo ovakve noćne pohode imali, ali u manjim grupama od po 4 ili 5 ljudi, a ovo je bio najmasovniji takav pohod. Noćno planinarenje je napornije i od planinara traži veću pažnju i koncentraciju, ali i spretnost. Zauzvrat imamo prilike uživati u prekrasnoj noćnoj panorami Pakraca i Lipika – rekao je u ime organizatora PD „Psunj“ tajnik Društva Žarko Roček.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI