Osniva se Ustanova za vatrogastvo: Tko će biti ravnatelj?

Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća
(FOTO: Lidija Galić)

07.02.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 5613

Predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić na današnjoj je konferenciji za novinare najavio točke dnevnog reda pete sjednice koja će biti održana 12. veljače.

Od 17 točaka najzanimljiviji je zasigurno prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju javne vatrogasne postrojbe Grada Požege. Prema tom prijedlogu organi ustanove JVP su po novom Upravno vijeće, ravnatelj i zapovjednik. Do sada, naime, ravnatelj kao organ ustanove nije postojao. On će biti poslovni, a zapovjednik stručni voditelj.

Nadzori i rješenja koja se još čekaju


Na novinarski upit o razlozima ovih promjena nije želio govoriti nego nas je uputio da to pitamo predlagatelja, odnosno gradonačelnika Vedrana Neferovića.


- Smiješno bi bilo reći da to nema veze s događanjima u posljednje vrijeme, ali nema veze s Draženom Pekčecom, nego sa situacijom oko svih nadzora koji su provođeni i traženi, nalaza koji su u jednom trenutku bili pozitivni, u drugom negativni i rješenja koja se još uvijek čekaju - odgovorio je Smolčić.

"Pitajte predlagatelja"

Kaže da misli kako tu sagu treba prekinuti, odnosno da predlagatelj misli da tu raspravu treba prekinuti, a hoće li vijećnici to prihvatiti vidjet će se na sjednici.

Na novinarsko pitanje znači li to da je Pekčec bio u pravu, odnosno da dosadašnje odluke nisu bile dobre i da je nepravilnosti ipak bilo, Smolčić odgovara da će to reći institucije koje provode nadzor.

Zašto se ide u osnivanje Ustanove kada još uvijek nisu došla konačna rješenja, Smolčić je kratko odgovorio: - Pitajte predlagatelja.

Ujedno je dodao da će se zapošljavanjem ravnatelja povećati broj radnih mjesta i iznosa za plaću. Na pitanje hoće li prijašnji natječaj za zapovjednika JVP biti poništen odgovorio je da to nije u njegovoj ingerenciji.

- Na meni je samo da sukladno dostavljenim prijedlozima za sjednicu te iste s materijalima uputim vijećnicima, a odluka je na 21-om vijećniku - pojasnio je Smolčić dodajući da je materijale za sjednicu dobio sinoć.

- Ostavio bih da to odluče vijećnici. Za ostalo pitajte predlagatelja - zaključio je Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća Požege.

Predlagatelj se ne javlja

Gradonačelnika Vedrana Neferovića pokušali smo kontaktirati telefonom, ali na naš se poziv nije javio. Kad nam se javi objavit ćemo njegovo pojašnjenje.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI