Zaigrajte online igricu s rudinskim glavama


(FOTO: 034 portal)

29.01.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7091

"Čuvaj glavu! smo zamislili kao klasičnu memo igru s ciljem promocije arheologije u sklopu Gradskog muzeja koji ove godine slavi 90 godina postojanja. Igra nam se učinila prikladnom da zainteresiramo javnost, prvenstveno djecu za važnost kulturne baštine. Odlučili smo se za rudinske glave kao nešto što je poznato i van granica Hrvatske. osim toga rudinske glave su vrlo slične, a opet različite i baš su prikladne za ovu vrstu igre" - kaže Mirela Pavličić, autorica igre "Čuvaj glavu!" na konferenciji za medije u Gradskom muzeju. Igra je nastala u suradnji sa Zvečevom i Agencijom Točka.

Arheološki odsjek je najstariji odjel Gradskog muzeja, a može se pohvaliti s oko 40.000 raznih predmeta. Među njima je 17 primjeraka romaničkih glava iz benediktinskog samostana Sv. Mihovila na Rudini, prvi put spomenutog daleke 1279. godine.

- O istraživanjima će saznati i igrači kroz edukativne predahe, nadam se da će biti samo strpljivi i da će ih čitati jer su kratki. Samim nazivom igre želimo ukazati igračima da trebaju čuvati kulturnu baštinu i voditi brigu o njoj, a na kraju ih čekaju i nagrade - dodaje Mirela Pavičić.


- Želja nam je da Požega postane prepoznatljiva pristupom Noći muzeja. Zahvaljujući energiji ravnateljice Maje Žebčević Matić i kreativnosti ekipe iz Točke uključili smo se neplanski u projekt. Veselimo se što ćemo biti sponzor ove igre i edukacije. Nadam se da ćemo to spojiti u jednu edukativnu sinergiju povijesti cijeloga kraja. Ljudi će nešto naučiti, malo će se igrati i na kraju oni najbolji će se i zasladiti - izjavio je Marin Pucar, predsjednik Uprave Zvečeva.


- Potrebno je spojiti dvije iste glave među kojima su i skriveni parovi Mondova. Nagradna igra počinje u noći muzeja i traje do 13. siječnja iduće godine. Imat će 24 nagradna kruga u kojem će najbolji igrač osvojiti nagradni paket Zvečeva i suvenir - rudinsku glavu. Igra će doživjeti i nekoliko "spin-off" verzija za prigode poput Valentinova. U potpunosti je proizvod naših dizajnera i programera - rekao je Josip Jelić, direktor požeške Točke.

"Čuvaj glavu!" ilustrirao je poznati strip crtač Dubravko Mataković koji je na duhovit način prikazao Julija Kempfa, a rudinske glave je fotografirao Boris Knez. Igru će u Noći muzeja službeno otvoriti glumac Robert Ugrina, a u planu je i posebno natjecanje za učenike. "Čuvaj glavu!" je već sada pravi hit na internetu. Kako igrica izgleda, možete provjeriti i zaigrati na web adresi Cuvaj-glavu.com.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI