Igrači odlaze, trenera nitko ne kontaktira, a Kasana se ne javlja

Vinko Kasana
(FOTO: Mario Barać)

28.01.2014. | Mario Barać
Pregleda: 8916

Nema nikakvih novih, službenih informacija niti pomaka nakon što je krajem prošlog tjedna Uprava Nogometnog kluba “Lipik” podnijela ostavku zbog, kako su istaknuli, neispunjenja obećanja od strane gradske vlasti. Ako manjka informacija, ne manjka nezadovoljstva, kako od strane igrača, od kojih su neki već uzeli “papire”, pa do samog trenera Rebrovića kojega, kako tvrdi, još nitko nije nazvao.

Izjavu smo pokušali dobiti i od Vinka Kasane, gradonačelnika Lipika i predsjednika Nadzornog odbora Kluba, ali nam se danas nije javio niti na jedan od tri upućena telefonska poziva. Tako su bez odgovora ostala naša pitanja tko su kandidati za novog predsjednika kluba i Upravni odbor, hoće li se “Lipik” nastaviti natjecati u 3. HNL istok i s kojim igračkim kadrom i trenerima.

"Neka nova uprava pronađe nove izvore financiranja"


Gradonačelnik Kasana je na svom Facebook profilu prije tri dana komentirao cijelu situaciju.


“Cijenim napore bivše uprave, igrača, navijača i svih onih koji su nesebično davali svoje vrijeme za dobrobit NK Lipik. Grad Lipik puno sredstava izdvaja za nogomet i taj iznos, s obzirom na stanje u gospodarstvu, prelazi fiskalne mogućnosti Grada i želimo ga smanjiti. Želio bih da buduća uprava pronađe nove izvore financiranja skupe seniorske ekipe, a da Grad ulaže sredstva u mlade i školu nogometa. Radimo na tome da klub što prije nastavi normalno funkcionirati”, napisao je.

Rebrović: Netko si prisvaja igračku kojoj nije dorastao

Je li u daljnjim planovima još uvijek službeni trener Željko Rebrović, ne zna ni on sam jer, kako razočarano tvrdi, nitko ga službeno nije kontaktirao, a od novinara je saznao i da je prozivka u Klubu najavljena za petak.


Željko Rebrović

- Čuo sam da su predsjednik i uprava podnijeli ostavke, ali ne znam ništa službeno i još uvijek čekam da me netko nazove. Naravno da sam razočaran takvom "vakuum" situacijom jer smo ove jeseni napravi rezultat iznad svih očekivanja, a nemam niti zamjerki na sada već bivšu upravu i predsjednika jer su bili realni, korektni i pošteni, radili su u okviru svojih mogućnosti. Ponavljam, teško mi je bilo što komentirati jer ne znam ništa službeno, ali je žalosno što se na ovakav način ruši ugled lipičkog nogometnog kluba koji je u široj okolici i u drugim županijama bio na glasu kao stabilan i dobro uređen klub, koji je u 3. ligi godinama gradio tu reputaciju. Sve ovo što se sada događa ruši taj teško stečeni ugled i čni mi se da si netko prisvaja igračku kojoj nije dorastao – tvrdi trener Rebrović.

Pleša: Nisam kandidat za predsjednika

U lipičko–pakračkim nogometnim krugovima pojavila se informacija kako je kandidat za novog predsjednika “Lipika” Ivan Pleša koji je posljednjih dana pregovarao s igračima.

– To su nagađanja i nisam zainteresiran za funkciju predsjednika jer planiram još igrati i aktivirati se i kao trener u mlađim kategorijama, ali ću sigurno pomoći u radu kluba – rekao nam je Pleša.

Neslužbeno doznajemo da su ispisnice već uzeli sada već bivši igrači “Lipika” Ante Starčević, Matej Kraljević, Tomislav Golubić. Još nekoliko igrača je najavilo tu mogućnost, a 27. siječnja su papire uzeli i domaći, lipički dečki - Siniša Poletto i Mario Komljenović.

Komljenović: Neće me nitko ucjenjivati!


Mario Komljenović

- Uzeo sam papire i to iz principa jer ne želim da me se ucjenjuje pričama „tko ne ostane, neće dobiti ni lipe“, kao da novac nisam zaslužio. Ne želim da sada ispadne da sam igrao samo zbog novca i da sam zbog toga uzeo papire, ali smatram da sam svoj dio pošteno odradio s 99 posto aktivnosti i da se dogovor mora poštivati, kakav god on bio. Ekipa je bila odlična, rezultat odličan, ali nažalost, sve što je lijepo kratko traje. Situacija u kakvoj je sada klub je očito rezulat loše suradnje na relaciji klub - Grad, ali to nisu brige igrača. Uzimanje papira je stvar principa da me ne može nitko ucjenjivati i reći: "Dobio si nešto, sada ne možeš nigdje". Smatram da je situacija u svim klubovima teška i da je sve manje novca, prema tome smatram da se i apetiti moraju tome prilagoditi. Zahvaljujem se dosadašnjoj upravi na fer i korektnom odnosu, Klubu želim puno uspjeha u ovim teškim trenutcima i budućnosti, a ja nažalost moram trbuhom za kruhom van Hrvatske – razočaran je Mario, inače inženjer elektrotehnike.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI