Na smještaj u požeški dom umirovljenika čeka se pet godina

Pressica HSU-a
(FOTO: Lidija Galić)

25.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3799

Hrvatska stranka umirovljenika Požeško-slavonske županije uputit će jedinicama lokalne samouprave, u kojima u vijećima imaju svoje članove, inicijativu za izgradnju domova umirovljenika u našoj županiji.

Branimir Šćulac, predsjednik HSU-a podsjetio je da u županiji ima oko 20 tisuća umirovljenika od čega osam tisuća u Požegi. Na smještaj u domove čeka se i po pet godina.- Postojeći domovi za umirovljenike su nedostatni, a djeca umirovljenika napuštaju Požegu jer nemaju posla te ne mogu svojim roditeljima pomoći da imaju pristojan starački život – požalio se Šćulac.

Smatra da se kao najbolje rješenje nameće model javno-privatnog partnerstva, a primjeri za to već postoje u drugim županijama poput, primjerice, u Brodsko-posavskoj.


HSU odluku o povećanju participacije u zdravstvu smatraju nemoralnom jer se time teret zdravstvene reforme stavlja na leđa umirovljenika.


Na današnjoj su konferenciji za novinare umirovljenici izrazili nezadovoljstvo zbog neodržavanja Europskog prvenstva mažoretkinja u našem gradu te i zbog toga što u Požegi ove godine nema klizališta. Protive se gašenju požeškog dopisništva HRT-a kao i gašenju bilo kakvih institucija u Požegi. Zbog nedavnih događaja na Veleučilištu od županijske vlasti traže da se uključe u očuvanje i daljnji razvoj ove visokoškolske ustanove.

Branimir Šćulac ponovno je izrazio negodovanje zbog visoke cijene grijanja u Babinom viru. Nije mu jasno zašto se u stanovima unatoč dosadašnjem vrlo toplom vremenu temperatura održava na 20-23 stupnja i to čak do 23 sata. Ujedno pita nadležne u Gradu ima li Požega plan subvencioniranja naknade za grijanje stanova siromašnih građana, prvenstveno umirovljenika s malim mirovinama kojih je najviše upravo u Babinom viru.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI