Trenkovački poduzetnik jeftino prodao kutjevački dvorac

24.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 9838

Protiv Krune Kaića, nekadašnjeg većinskog vlasnika dvorca u Kutjevu, Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, stalna služba u Požegi podignulo je optužnicu za kazneno djelo zlouporabe položaja.

Kako piše Večernji list tereti ga se da je dvorac, koji je kupio od kutjevačkog kombinata, bez znanja ostalih dioničara, kao tadašnji najveći dioničar i direktor tvrtke Dvorac d.d. prodao tvrtki Novalić d.d., vlasnika Antuna Novalića po znatno manjoj cijeni od stvarne. Dvorac je 1998. godine prodao za 734 tisuće njemačkih maraka što je za oko šest milijuna kuna manje od stvarne cijene. Novac od prodaje uplaćen je na njegov osobni te račune članova Nadzornog odbora, a ne na račun tvtrtke Dvorac d.d. u čijem je vlasništvu bio.

Kruno Kaić je podrijetlom iz Trenkova, a 90-ih je godina iz Danske došao u Hrvatsku. Jedan od njegovih poduzetničkih planova bila je obnova kutjevačkog dvorca za turističke potrebe.


Istraga je trajala poprilično dugo jer se 84-godišnji Kaić vratio u Dansku gdje i danas živi i gdje je počasni predstavnik Hrvatske gospodarske komore. Ako ne bude dolazio na sudska ročišta koja bi se trebala održavati već od proljeća postoji mogućnost da mu se odredi istražni zatvor, odnosno da se izda europski uhidbeni nalog, piše Večernji list.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI