Zbog poreznog duga NK Lipik pred predstečajnom nagodbom

Miroslav Butorac
(FOTO: Mario Barać)

22.01.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5389

Vjerojatno rješenje financijskih problema u kojima se ove zime našao Nogometni klub “Lipik“ je predstečajna nagodba, potvrdio nam je danas Miroslav Butorac, predsjednik kluba.

Narušena dobra atmosfera

Pojašnjava kako je cijela ova situacija narušila dobru atmosferu u klubu nakon rezultatski vrlo uspješne jeseni.


– Nakon drugostupanjske presude pokrenuli smo upravni spor kako smo najavili, ali nam je stigla opomena iz Porezne uprave za naplatu duga od oko 220.000 kuna. S obzirom da se od nas potražuje plaćanje cjelokupnog duga, što nikako nismo u mogućnosti, uputili smo im zamolbu da nam omoguće plaćanje u ratama, ali smo dobili odgovor da za to nema zakonske osnove i ponuđena nam je predstečajna nagodba. Nismo još o tome donijeli konačnu odluku, ali očekujem da će do kraja tjedna, odnosno do početka priprema, Uprava kluba u dogovoru s gradonačelnikom prihvatiti predstečajnu nagodbu – ističe Butorac i dodaje kako bi na taj način omogućili kakvo – takvo funkcioniranje kluba, a što je najvažnije, mogli bi se i dalje natjecati u 3. HNL istok.


Otplata na 36 mjeseci

Kroz predstečajnu nagodbu bi klub mogao otplaćivati dug na 36 mjeseci, što znači da bi u naredne tri godine za otplaćivanje dugovanja morao mjesečno izdvajati nešto više od 6.000 kuna. Butorac dodaje kako se nada da će im biti oproštena kamata što bi, prema njegovoj procjeni, ukupni dug smanjilo za nekoliko desetaka tisuća kuna.

– I do sada smo morali štedjeti jer nam je nedostajalo novca, ali od sada će biti još teže. Uredno ćemo mjesečno morati podmirivati obaveze, neće biti moguće ulagati u opremu, a štedjet će se na svemu pa ćemo morati smanjivati i troškove za igrače – objašnjava Butorac i dodaje kako postoje određena dugovanja prema igračima koja nastoje riješiti do početka prvenstva.

Iz proračuna 100.000 kuna manje

Problem kluba svakako će biti i činjenica što je Grad Lipik, najizdašniji sponzor koji je lani za rad kluba izdvojio 400.000 proračunskih kuna, ove godine iznos namjenjen lipičkom trećeligašu smanjio za 100.000 kuna.

Lipičani su početak priprema najprije najavili za 20. siječnja, potom je prozivka prolongirana za sljedeći dan, da bi sada početak zimskih priprema bio najavljen za kraj ovoga tjedna. Butorac kaže kako još nitko od igrača nije tražio ispisnicu, a jasno je da zbog cjelokupne situacije ove zime nije bilo niti razmišljanja o pojačanjima.

I dalje cilj među prvih 6

– Bez obzira na sve, ja sam i dalje optimist, a mi ne odstupamo od cilja – osvajanja jednog od prvih 6 mjesta koje bi nam vjerojatno i dogodine osiguralo trećeligaški status. Prednost je i što smo ove jeseni stvorili dobru bodovnu zalihu i vjerujem kako ćemo svi skupa dati sve od sebe da sve dobro završi i da se ova psihoza i narušena atmosfera ne osjeti na našim rezultatima – zaključuje Butorac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI