Hotel u Velikoj propada, kupaca niotkud

Ilustracija
(FOTO: Google Street View)

22.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 11755

Za 11. veljače zakazano je treće ročište za javnu dražbu zbog prodaje nekretnine ZRC Toplice d.o.o, u stečaju Velika.

Riječ je o hotelskom kompleksu u izgradnji i sportskom terenu ukupne površine od oko 11 tisuća četvornih metara. Vrijednost nekretnine procijenjena je na 10,3 milijuna kuna, a budući da na drugom ročištu nije bilo zainteresiranih cijena za treće ročište određena je u iznosu od 9,2 milijuna kuna što je 90 posto vrijednosti objekta.

Stečajni upravitelj Viktor Breznik kaže da je od 2007. godine, od kada je stečajni upravitelj ZRC-a, bilo zainteresiranih kupaca što sada nije slučaj. Smatra da je razlog tome kriza koja je prisutna u Hrvatskoj, no vjeruje da će se kupac ipak naći.


Neslužbeno doznajemo da je svojevremeno za kupnju hotela bio zainteresiran i požeški građevinski poduzetnik Josip Galić.


Podsjetimo, kamen temeljac za hotel u Velikoj prije 13-ak je godina položio tadašnji predsjednik države Stjepan Mesić. Vlado Zec najavljivao je tada da će to biti luksuzni hotel s pet zvjezdica i 200 soba, a otvorenje je trebalo biti za doček Nove 2004. godine.

Od cijele je priče ostao izgrađen podrum i prvi kat hotela koji sve više nagriza zub vremena.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI